Τρίτη, Ιανουαρίου 25, 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…ΛΙΓΟ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ…

 «...Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων...».

    Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής αναφερόμενος στην κατάληψη χώρων της Νομικής σχολής από εκατοντάδες μετανάστες και προσθέτει ότι «οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών».

    Ο κ. Παπουτσής στη δήλωσή του αναφέρει ακόμα ότι «η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών και αφορά στα υποκείμενα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντες και διδασκόμενους.

    Αυτή είναι η ουσία και το περιεχόμενο του Πανεπιστημιακού Ασύλου για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της γνώσης στους πανεπιστημιακούς χώρους».

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη δήλωσή του προσθέτει ότι οι Πανεπιστημιακές αρχές έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα «να ζητήσουν τη συνδρομή των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, όπως ορίζει ο νόμος του κράτους. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται σήμερα στη δημόσια συζήτηση, είναι μια προσπάθεια απόσεισης ευθυνών, αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης και συμβάλλουν αντικειμενικά στην επιδίωξη των στόχων της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Κίνηση "Φόρουμ των Μεταναστών" επιδιώκοντας την άμεση νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα».

    Ο κ. Παπουτσής επίσης τονίζει ότι εκπρόσωποι του Φόρουμ ζήτησαν την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα από την κ. Νταλάρα και τον κ. Τάκη, οι οποίοι όμως τους απάντησαν ότι αυτό αντίκειται και στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο και στο ελληνικό Σύνταγμα.

    Ο κ. Παπουτσής καταλήγει λέγοντας ότι «οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση της κατάστασης μέσα στο πλαίσιο των νόμων του Κράτους και από την πλευρά τους η Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία, το καθένα στο χώρο ευθύνης του, είναι έτοιμα να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2011

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΩΑΣΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ....ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΙΔΙΩΝ...Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΣΑ ΚΛΩΤΣΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Kάνω πίπες πάρτε τηλέφωνο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Εσύ κάτσε στην παιδική χαρά του Αη Παντελή , γιατί παραέξω βρέχει φάπες.
Ξέρεις εσύ....
Και βάλε και ένα συριζοαναρχίδι στον πάτο σου.

Ανώνυμος είπε...

δεδομενου οτι η καταλιψη δημοσιων χωρων ειναι πλημελλιμα ο παπουτσης καλεις σαφως τους πρυτανεις να εφαρμοσουν τον νομο δινοντας αδεια στην αστυνομια να επεμβει..θα λειτουργισει αυτη την φορα το κρατος και ο νομος?

Ανώνυμος είπε...

Δεδομένου ότι τα λαμόγια οι πολιτικοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν , σε συνεργασία με τις κουφάλες τους κεφαλαιοκράτες και τις τράπεζες που μας έχουν γαμήσει τις ζωές μας στρέφουν την προσοχή σε φτωχους και μετανάστες για να την σκαπουλάρουν πάλι και να τους ξαναψηφίσεις να σε πηδάνε χειρότερα , πότε θα κουνήσεις την κεφάλα σου να βγείς απο τον λήθαργο που σε εχει ρίξει η υπερβολική τηλεθέαση κύριε Κοπανίδη στις 9:21 ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ 8:29 , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ !
ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ...
ΕΛΑ , ΚΛΑΨΕ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΟΓΑ ΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

10:07 μμ το οτι ολοι αυτοι που λες με γαμουν σημαινει πως πρεπει να αναιχθω να γινει η πατριδα μου καμπουλ? 100.000 τον χρονο επι 50 μας κανουν 5 εκ...σε 50 χρονια οι λαθρο θαναι περισσοτεροι απο τους γηγενεις καιθαχουμε την μοιρα των ιδιανων της αμερικης..και στην τελικη τους πολιτικους τους επελεξα και δεν θα το ξανακανω.. τους λαθρο δεν τους επελαξα μου φορτωθηκαν με το ετσι θελω..

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε 10:09, πές τα...λες και το πρόβλημα είναι μια χούφτα κακόμοιροι που ανάθεμα και αν ξέρουν τί θα πεί άσυλο...
Εξαρχής ο σκοπός αυτής της "κίνησης" ήταν η κατάργηση του ασύλου.
Τους μετανάστες αυτούς τους λπάμαι...
Και λυπάμαι και εμάς γιατί κοντοζυγώνει η ώρα να βρεθούμε στη θέση τους...

Ανώνυμος είπε...

9:17 εσένα δεν θα σου πάρω χρήματα είσαι μέλος του κόμματος ο 9:16

Ανώνυμος είπε...

10:40 ,
αφού το ομολογείς οτι έκανες την μαλακία (την οποία και πιθανόν θα συνεχίσεις) και τους ψήφισες , το πληρώνεις τώρα. Εμείς που δεν τους ψηφίσαμε ποτέ τι σας φταίμε ?
Κι εγώ δεν επέλξα τον κάθε καράβλαχο που μας κατσικώθηκε απο κάθε κωλοχώρι στην Αθήνα , αλλά τους ανέχομαι.Άσε που βρωμάνε και κατσικίλα...

Ανώνυμος είπε...

10:45 μμ
A , σ΄ευχαριστώ πολύ καλοσύνη σου.
Θα φέρω και κατι φίλους απ΄το Πακιστάν , δεν πιστευω να ζορίζεσαι ?
ο 9:17

Ανώνυμος είπε...

10:44 μμ ποια χουφτα ρε φιλε..2.000.000 σε συνολο 9.000.000 το 20 τοις εκατο του πληθισμου..10:50 μμ στις δημοκρατιες η πλειοψηφια αποφασιζει και η μειοψηφια ακολουθει εκτως εαν γουσταρεις χουντα..οι "καραβλαχοι" που ολο γραφεις ειναι αυτοι που πολεμησαν και ματωσαν για να ειμαστε εμεις ελευθεροι..καμια σχεση δεν εχουν με τον καθε λαθρομεταναστη και μετα κυκλωματα που τους προωθουν για να βγαλουν χρημα και να εξισλμισουν την ευρωπη..εκτως εαν εισαι διακινιτης λαθρομεταναστων και φοβασαι μη χαθουν οι δουλειες σουτ..

Ανώνυμος είπε...

9:17 ή 10:53 το ότι κάνω πίπες δεν σημαίνει ότι θέλω να γαμηθώ με Πακιστανούς. Προτιμώ άλλες φυλές. Εσύ για να κάνεις παρέα με πακιστανούς πρέπει να είσαι σαβουρογάμης.Σε ποια τοπική του Σύριζα είσαι γραμμένος.
9:16

Ανώνυμος είπε...

Με λαθος ασυλο ασχολειστε, ακριβως αυτο που θελουν οι προδοτες βουλευτες. Αναρωτηθειτε μονο ποιο ασυλο μας χρεοκωπησε μας εξαθλιωσε και μας εξευτελισε παγκοσμιως. Ωραιο θεμα για να ξεχασουμε τον εξευτελισμο της δικαιοσυνης και της νοημοσυνης μας με το κουκουλωμα του Βατοπεδιου και της SIEMENS.