Σάββατο, Ιανουαρίου 22, 2011

ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ

Και όμως η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη: η προσωρινή κράτηση στις φυλακές Κορυδαλλού ενός 30χρονου άνδρα, με αποδεδειγμένη από το κράτος αναπηρία 67% και IQ 63 -δηλαδή με μυαλό 8χρονου παιδιού-, είναι «απολύτως αναγκαία».

Καθώς «αν αφεθεί ελεύθερος, είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και άλλα αδικήματα».

Τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε ο «οκτάχρονος» κατηγορούμενος Ν.Γκ., με αποτέλεσμα να απορριφθεί ακόμα και η αίτηση για αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους, είναι κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών -και συγκεκριμένα σημαντική ποσότητα ινδικής κάνναβης- σε βαθμό κακουργήματος, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Παρά το γεγονός ότι ήδη από την προανάκριση είχε καταθέσει έγγραφα του Δημοσίου, όπως του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης και το βιβλιάριο Οικονομικής Ενίσχυσης της Πρόνοιας ως βαριά ανάπηρου, αλλά και γνωματεύσεις ειδικών, σύμφωνα με τις οποίες πάσχει μεταξύ άλλων από νοητική στέρηση και χρόνια ψυχωσική συνδρομή, ο νεαρός, που απαλλάχθηκε από το στρατό με απολυτήριο Ι5, προφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2010 και κρατείται μέχρι σήμερα.

Η βαρύτητα των πράξεων φαίνεται πως είναι το κομβικό σημείο, όπου «πατάει» και το υπ' αριθμ. 86/2010 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, με το οποίο απορρίφθηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Ο Ν.Γκ., μέσω των συνηγόρων του, είχε υποστηρίξει στην αίτηση ότι «η ανακρίτρια Πλημ/κών Ζακύνθου παρέκαμψε τα προσκομισθέντα δημόσια έγγραφα, που βεβαίωναν τη βαριά νοητική μου αναπηρία και την ψυχική μου πάθηση, δίχως καμία -έστω υποτυπώδη- αιτιολογία, παρακάμπτοντας την αποδεικτική τους ισχύ κι αποσιωπώντας ανεπιτρέπτως την πρόδηλη ανικανότητά μου προς καταλογισμό του αριθ. 34 του Π.Κ. (διατάραξη πνευματικών λειτουργιών ή συνείδησης)».

«Είχε συνείδηση»

Ετσι ο νεαρός πήρε την «άγουσα» για το κελί, καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί συμφώνησαν με την εισαγγελική πρόταση. Οτι δηλαδή, κατά την προανάκριση προέκυψε πως ο κατηγορούμενος, που έχει απεξαρτηθεί πλήρως, «είχε συνείδηση του άδικου χαρακτήρα των πράξεών του, καθόσον αναφέρθηκε σε "φύλαξη ναρκωτικών ουσιών, έναντι ανταλλάγματος (σ.σ. είπε ότι περιποιούνταν δενδρύλλια και αποθήκευε ναρκωτικά, με αντάλλαγμα μέρος αυτών για ιδία χρήση), καθόσον τον συγκατηγορούμενό του τον έψαχνε η Ασφάλεια και φοβόταν (ο τελευταίος)", παρά την όποια ενδεχομένως μείωση του καταλογισμού του που προκύπτει από τα προσκομιζόμενα και επικαλούμενα απ' αυτόν ιατρικά έγγραφα».

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΥΠΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ,ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ,ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ΛΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΑΛΛΕΣ ΜΙΚΡΟΜΑΛΑΚΙΕΣ ?ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ?ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΧΩΣΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΠΡΩΤΟΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.