Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2011

ΛΟΓΙΚΗ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΝ «ΙΠΤΑµΕΝΗ» ΤΑΡΙΦΑ .ΤΟ ΤΑΞΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

«Εύλογο» κρίνει το υπουργείο Μεταφορών το κόµιστρο των 35 ευρώ την ηµέρα (µονή ταρίφα) και των 50 ευρώ τη νύχτα, που θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου για τις µετακινήσεις µε ταξί από το κέντρο της Αθήνας προς και από το Αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με αφορµή χτεσινό δηµοσίευµα των «ΝΕΩΝ», ο υφυπουργό ς ΜεταφορώνΣπ.

Βούγιας υποστηρίζει ότι στο τελικό ποσό «δεν έχει προσµετρηθεί ηχρονοχρέωση των ταξί, η οποία καθορίζεται σε 10,85 ευρώ την ώρα».

Σύµφωνα µε τον κ. Βούγια, «µε µέση εκτίµηση της διαδροµής κέντρο Αθήνας -Αεροδρόµιο στα 30 λεπτά, προκύπτει αυτοµάτως µια πρόσθετη χρέωση 5,4 ευρώ, η οποία δεν έχει υπολογιστεί στο ρεπορτάζ».

Σηµειώνεται, πάντως, ότι η χρονοχρέωση εφαρµόζεται µόνο στην περίπτωση που ένα ταξί είναι σταµατηµένο ή κινείται µε ταχύτητα µικρότερη των 35 χιλιοµέτρων την ώρα και όχι σε ολόκληρη τη διαδροµή.

Επίσης, ο κ. Βούγιας υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αλλαγής του προορισµού εν µέσω της προσυµφωνηµένης διαδροµής και πάλι δεν θα υπάρχει πρόβληµα, καθώς «το ταξίµετρο θα γράφει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδροµής και µόνο στο τέλος – και εφόσον η διαδροµή δεν έχει αλλάξει – ο πελάτης θα πληρώνει το ποσό των 35 ή 50 ευρώ».

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έγινε αυτό, καθώς οι οδηγοί ταξί ήταν τελείως ασύδοτοι, κυρίως όσον αφορά τους τουρίστες.