Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2011

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Η MOODY’S

Κατά μία βαθμίδα (σε «Ba2») υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα της Αιγύπτου o οίκος αξιολόγησης Moody's Investors Service, ενώ είναι πιθανή και νέα υποβάθμιση μεσοπρόθεσμα, αφού οι προοπτικές της οικονομίας της χαρακτηρίζονται πλέον «αρνητικές».
Ο Moody’s ανακοίνωσε ότι έλαβε την απόφασή του "εξαιτίας της πρόσφατης και σημαντικής αύξησης του πολιτικού κινδύνου" στη χώρα. Εκφράζει, επίσης, την ανησυχία του για το γεγονός ότι μία πολιτική απάντηση στις ταραχές που γνωρίζει η χώρα εδώ και πολλές ημέρες θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία νέα επιδείνωση της ήδη ασθενούς δημοσιονομικής κατάστασης.

Ο οίκος εκτιμά ότι η Αίγυπτος οφείλει να αντιμετωπίσει πολιτικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα που χρονίζουν: υψηλή ανεργία, υψηλό πληθωρισμό και γενικευμένη φτώχεια. Θεωρεί, δε, ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την άμβλυνση της δυσαρέσκειας".

Τέλος, ο Moody's αναφέρει ότι, εάν οι πολιτικές εντάσεις και οι κίνδυνοι που αυτές συνεπάγονται στον δημοσιονομικό και οικονομικό τομέα περιορισθούν, ο οίκος πιθανότατα θα αναθεωρήσει σε "σταθερή" την προοπτική εξέλιξης της χώρας. Εάν, όμως, η πολιτική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, ο Moody's είναι πιθανόν να υποβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.


ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια: