Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2011

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 20 ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ…Η ΕΛΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΣΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑI


Σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρθηκαν, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, 20 μετανάστες-απεργοί πείνας, με συμπτώματα βαριάς αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας.
Οι τέσσερις μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Νίκαιας. Σήμερα, από το μεσημέρι και μετά,  πέντε μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, ακόμη πέντε στον Ερυθρό Σταυρό και έξι στο Αμαλία Φλέμινγκ."
Εν τω μεταξύ, σε καταγγελία ότι η αστυνομία ζήτησε από γιατρούς στα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ και Ερυθρός Σταυρός να τους ενημερώσουν για τα στοιχεία και  την κατάσταση της υγείας των μεταναστών απεργίας πείνας, προχώρησε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.
Όπως είπε, οι θεράποντες γιατροί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία, επικαλούμενοι το ιατρικό απόρρητο.


ΠΡΕΖΑ TV
27-2-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα στοιχεια τους ρωτησαν γιατι ειναι παρανομοι , δεν ρωτησαν αν εχουν ειτζ ... ποιο ιατρικο απορητο και μαλακιες . Και οι γιατροί τα εδωσαν κανονικά ως ειναι υποχρεωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

10:08 μμ αν ειχαμε σωστη μεταναστευτικη πολιτικη θα επρεπε να ρωταμε και αν εχουν ειτζ και φυματιωση και ηπατιτιδα οπως κανουν σε ολα τα κρατη της γης που ειναι σοβαρα..εξαλλου ο νομος προβλεπει απελλαση αλλοδαπων για λογους διασφαλισης της δημοσιας ταξης και υγειας ειτε ειναι νομιμοι ειτε παρανομοι..