Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

ΣΤΙΣ 25.431 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ OPEN.GOV ΓΙΑ 1.460 "ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ" ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", σύμφωνα με το οποίο το Δεκέμβριο του 2009 ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.
Το δημοσίευμα επικαλείται ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου "Canal+" που θα μεταδοθεί τον προσεχή μήνα και στο οποίο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε την ιδέα προσφυγής στο Ταμείο, αναφορά που ο Γάλλος πολιτικός θεωρεί ως δείγμα της εμπιστοσύνης του κ. Παπανδρέου στο πρόσωπό του.
Ο κ. Στρος Καν, κατά το δημοσίευμα της "Καθημερινής", αναφέρει ακόμη ότι η απάντησή του στον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δε θα δεχτούν σε καμιά περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μια χώρα της Ευρωζώνης, κάτι που, σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα και υπήρξε αρνητική αντίδραση από τους ομολόγους του.

"Όλοι θυμόμαστε τις τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει με τον πλέον άμεσο τρόπο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση με την οποία σχολίασε το δημοσίευμα.
"Το μέγεθος του προβλήματος η ΝΔ το απέκρυπτε επιμελώς από όλους" και "αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές, μαζί με τις βίαιες αντιδράσεις των αγορών για την κατάσταση αυτή", πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: "Με λεπτούς χειρισμούς, με ψυχραιμία και περίσσια αποφασιστικότητα, καταφέραμε σε εποχές πολύ δύσκολες για τη χώρα μας, να δημιουργηθεί η γνωστή λύση του τριμερούς μηχανισμού δανεισμού και στήριξης μας και η υπαγωγή μας σε αυτόν".
Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο "αυτό που σήμερα είναι το ζητούμενο για την Ευρώπη, δηλαδή η δημιουργία ενός μόνιμου παρόμοιου μηχανισμού, εμείς το κατορθώσαμε, επιχειρώντας σ΄ ένα εξαιρετικά δύσκολο κλίμα αναξιοπιστίας για τη χώρα μας, έτσι όπως την παρέδωσε η ΝΔ και φθάσαμε σήμερα, απαλλαγμένοι από τις προσωρινές δανειακές μας ανάγκες, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα".
"Η πορεία αυτή", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής, "ούτε αυτονόητη, ούτε εύκολη ήταν.
Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συμπυκνωμένης κατανόησης από τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή μας".


ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: