Δευτέρα, Φεβρουαρίου 28, 2011

Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας σε αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες

Κατάληψη του υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι αλληλέγγυοι στους 300 μετανάστες-απεργούς πείνας. Επισημαίνεται ότι το τελευταίο 24ωρο, είκοσι μετανάστες
έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας με συμπτώματα βαριάς αφυδάτωσης και νεφρικής ανεπάρκειας και τέσσερις σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με λιποθυμικά επεισόδια.

Οι 300 μετανάστες διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των μεταναστριών που ζουν, εργάζονται και μετακινούνται στη χώρα αλλά και ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους.

«Επιθυμώντας να διαχύσουμε το πνεύμα αυτού του αγώνα στο κέντρο της Αθήνας, καταλαμβάνουμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στην πλατεία Κοραή. Πρόκειται για το κτίριο όπου το Δεκέμβριο του 2010 ο αιγύπτιος μετανάστης εργάτης Emand Aziz, δουλεύοντας ανασφάλιστος και μέρα Κυριακή στο Υπουργείο Εργασίας, σε συνθήκες όπου δεν τηρούνταν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, σκοτώθηκε πέφτοντας από τον 3ο όροφο.






Πρόκειται για ένα από τα κρατικά κτίρια τα οποία καθαρίζουν μετανάστες δουλεύοντας για εργολάβους-δουλεμπόρους και στα οποία βασιλεύει ο εργασιακός μεσαίωνας, η αδήλωτη εργασία, η εργοδοτική βαρβαρότητα. Τι έχουν να πουν γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στο υπουργείο εργασίας; Τι έχουν να πουν για τον αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών που περιλαμβάνει όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες και, ακόμη περισσότερο, όλη την τάξη των εργαζομένων;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα δήλωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις για να μπουν σε «καθεστώς ανοχής», ώστε να τους δοθεί εξάμηνη παράταση και να μη απελαθούν σύμφωνα με το νόμο.

Όσον αφορά στο «καθεστώς ανοχής», στην ανακοίνωση των αλληλέγγυων σημειώνεται ότι οι μετανάστες απορρίπτουν τη σχετική πρόταση: «Καθώς η απεργία πείνας φτάνει σε ένα επικίνδυνο για την υγεία των μεταναστών-εργατών στάδιο, επιστρατεύεται τώρα το “καθεστώς ανοχής” ως πρόταση στους απεργούς. Το “καθεστώς ανοχής” δεν αποτελεί ανθρωπιστική αλλά μια ασαφή ρύθμιση, καθώς δίνει για έξι μήνες την άδεια να μείνουν οι μετανάστες εδώ με πρόθεση απέλασης, χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να φύγουν από τη χώρα εάν το επιθυμούν. Γι’ αυτό και οι απεργοί απορρίπτουν την πρόταση αυτή».

Σήμερα, 35η ημέρα απεργία πείνας των μεταναστών, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης απο 35 αλληλέγγυους και στο κτίριο της Περιφέρειας στο Βόλο, όπου εκδίδονται οι προσωρινές άδειες παραμονής των μεταναστών. Το κτίριο, που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης, καταλήφθηκε συμβολικά προκειμένου να κρεμαστεί μεγάλο πανό για την απεργία πείνας των 300.

Σημιεώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γιατρών στην Υπατία, ενώ στις 19:00 ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Πολυτεχνείο.

ΠΡΕΖΑ TV
28/2/2011


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέν περίμενα να δώ κάτι διαφορετικό..... Τα σκατά σκατά....