Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

"ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη να τηρήσουν μία "μόνιμη κατάπαυση του πυρός" στα σύνορά τους μετά από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η πρόεδρος Μαρία Λουίζα Ριμπέιρο Βιότι.
"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασαν τη βαθύτατη ανησυχία τους σχετικά με τις πρόσφατες συγκρούσεις ανάμεσα στην Καμπότζη και την Ταϊλάνδη.
Κάλεσαν τις δύο πλευρές να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση" δήλωσε η κ. Ριμπέιρο Βιότι, πρεσβευτής της Βραζιλίας στον ΟΗΕ, που έχει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Φεβρουάριο.
"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κάλεσαν τις δύο πλευρές να τηρήσουν μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός και να τη σεβαστούν πλήρως" πρόσθεσε.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σχετικά με τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων την προηγούμενη εβδομάδα, 7 εξ αυτών στην πλευρά της Καμπότζης.
Αφορμή των συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι μία μεθοριακή περιοχή κοντά στο ναό του 11ου αιώνα, που είναι γνωστός ως Πρέαχ Βίχεαρ στην Καμπότζη και Χάο Φρα Βιχάρν στην Ταϊλάνδη.
Μ.Α.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: