Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ονειρεμένο!

Alex είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gawy8NaAJFA

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τη διαδήλωση του ΕΑΜ το Δεκέμβρη του 1944. Η χωροφυλακή με την υποστήριξη των Άγγλων χτύπησαν τη διαδήλωση της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης της Ελλάδας, κι έτσι ξεκίνησαν τα Δεκεβριανά, με το ΕΑΜ από τη μία, τους Άγγλους και τους φιλοβασιλικούς συνεργάτες τους από την άλλη, για να μην είναι ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Ανώνυμος είπε...

8:09 αυτά σου έμαθαν οι σύντροφοι. Σου είπαν για τη δεύτερη επιστολή Ζαχαριάδη.
Σου είπαν για τον Ψαρρό. Σου είπαν για τα γεγονότα του '56 στην Ουγγαρία του '67 στη Τσεχοσλοβακία. Για τους νεκρούς στο Ανατολικό Βερολίνο.
Αλλα για να μη ξεχνάμε τα εκατομμύρια νεκρούς του εμφυλίου στη Ρωσία ειδικά φτωχούς αγρότες.
Τα εκατομμύρια νεκρών της λεγόμενης "πολιτιστικής επανάστασης" για τα εκατομμύρια του Μαοικού καθεστώτος Πολ Ποτ. Ατελείωτα.

Ανώνυμος είπε...

Επιστολή του Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, φυλακισμένου τότε στην Κέρκυρα, όπως δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό Τύπο στις 31 Οκτωβρίου 1940.

Προς τον Ελληνικό Λαό

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και να την εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για την λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες.

Ο Λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικό – απελευθερωτικό, ενάντια στον φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικό – απελευθερωτικού αγώνα.

Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα.

Στον πόλεμο αυτόν που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο Λαό και επιστέγασμα για τον σημερινό αγώνα πρέπει να είναι μια καινούρια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς. Λυτρωμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση, με ένα πραγματικό παλλαϊκό πολιτισμό.

Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα’ ναι νίκη της Ελλάδας και του Λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.

Αθήνα 31 Οκτωβρίου 1940

Νίκος Ζαχαριάδης
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Ανώνυμος είπε...

Στις 26 Νοεμβρίου ο Ζαχαριάδης ανακαλεί την προηγούμενη επιστολή και ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει κατακτητικό πόλεμο! Οι επιτυχίες του ελληνικού στρατού ενοχλούν το ΚΚΕ που φοβάται μην πάρει ο στρατός πολύ… φόρα και απελευθερώσει ελληνικά εδάφη πέρα από τα τότε σύνορα της Ελλάδας. Καλεί για αυτό να προσέξουμε μην χάσει ο πόλεμος τον αμυντικό του χαρακτήρα και μετατραπεί σε κατακτητικό (!) και συγχρόνως να ζητήσουμε βοήθεια από την ΕΣΣΔ για να πετύχουμε ειρήνη με τους Ιταλούς (οι κομμουνιστές θα πείσουν τους φασίστες!… με ποιόν τρόπο άραγε;)

«Μεταξάν Πρωθυπουργόν»

Ανοιχτό Γράμμα

Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω άπ’ αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους:

1) Νά ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική – οικονομική – πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.

2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας νά φύγουν όλες άπ’ τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας.

Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας – Βουλγαρίας – Τουρκίας.

26 του Νοέμβρη 1940 Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό – αμυντικό – απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.»

Ανώνυμος είπε...

Και προκαλει εντυπωση και κατι αλλο με τον Ζαχαριαδη:Ηταν κρατουμενος στο Νταχαου και επεστρεψε απο εκει ζωντανος το 1945 με αγγλικο αεροπλανο.Ειχαν οι ναζι στα χερια τους τετοιο στελεχος κομουνιστικου κοματος και δεν το εξοντωσανε,οταν αφανισανε εκατομυρια αλλους αθωους.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ηλίθιε 8:37 τυφλός είσαι οχι τη πρώτη επιστολή τη δεύτερη αυτή που ανέβασε ο 8:39 και άνοιξε κανένα βιβλίο.
Ξαθυστερημένο γκούλακ που χρειάζεσαι για να στρώσεις.
Ρε αρχίδι για το σύμφωνο της Κέρκυρας δε σου έμαθαν στο γαμημένο το κόμμα. Η κατάκτηση της Βορείου Ηπείρου ήταν ιμπεριαλιστική ενέργεια από πλευρά του Ελληνικού Στρατού???
γαμώ το κέρατό μου. ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

O αρχιμαλάκας εγκληματίας Στάλιν δεν είπε "ΟΧΙ" στην αλλαγή των συνόρων και ενώ η Ελλάδα ήταν στις νικήτριες δυνάμεις, δεν πήρε την Βόρειο Ηπειρο. Πήρε μόνο τα Δωδεκάνησα το 1948!!! από τη Ιταλία. Οι Αλβανοί ήταν με τις δυνάμεις του άξονα, όπως και οι κολο-Βούλγαροι.
Και όμως όποιος μίλαγε για Β. Ηπειρο πριν κάποια χρόνια ήταν φασίστας.
Οι 500.000 έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο καθεστώς του κόκκινου χασάπη Χότζα έχουν άλλη άποψη.

Ανώνυμος είπε...

πως την φανταζεσαι πρεζα την διαδήλωση εσυ? γιατι δεν περνετε τους καλογερους και τον τζεφρι να διαδηλωσετε?

Ανώνυμος είπε...

1000 ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΠΑΡΑ ΗΛΙΘΙΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΖΟΥΝΕ ΤΟ (ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ) 1944......

Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΕΛΕΓΕ "ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ" ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΙ......

Ο ΜΠΕΝ ΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ......

ΣΤΗ ΛΥΒΙΗ ΤΟ "ΠΤΩΜΑ" ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΧΤΩΡΕΣ".....


ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΠΑΤΣΟ-ΠΡΕΖΑΚΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡΕΣ'......

ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΤΣΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΤΙ-ΒΙ.......

Υ.Γ......
ΣΑΝ ΧΘΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ "ΑΛΕΚΑ" ΝΑ ΛΕΕΙ......""ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ"".....

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ?
ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ?
ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΜΗΠΩΣ???

ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.......

Ανώνυμος είπε...

10:51 μμ βρηκα σενα μπλογκ αυτη την μαρτυρια.. " Μαρτυρία αναγνώστη για τα επεισόδια


Μόλις γύρισα από την συγκέντρωση. ‘Ημουν από τους πρώτους που έφτασαν στο Σύνταγμα και έχω να πω τα εξής:

Καθώς ο κόσμος ανέβαινε Σύνταγμα από Σταδίου, ξαφνικά από το πεζοδρόμιο τροχάδην ανέβαιναν τα ΜΑΤ μαζί και το τονίζω ΜΑΖΙ με καμιά 100σταριά κουκουλοφόρους νεαρούς με μέσο όρο ηλικίας τα 14 με 16 χρονών!

Τους βλέπαμε να τρέχουν παρεούλα στο Σύνταγμα με τα μεν ΜΑΤ με τα γκλομπς, τα δε “αναρχικά” κρατώντας πλαστικές σακούλες με μολότωφ.

Μόλις φτάνανε Σύνταγμα χωριζόντουσαν, τα μεν ΜΑΤ έπαιρναν θέσεις μπροστά στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας και οι δε κουκουλοφόροι στο πάρκο της πλατείας ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ και οι δύο ομάδες να φτάσει ο κύριος όγκος της πορείας στο Σύνταγμα.

Με το που έφτανε ο κόσμος στο Σύνταγμα, αρχίσανε τον ψευτοπόλεμο με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει τόσο αποπνικτική ώστε ο κόσμος να αρχίσει να διαλύεται στα γύρω στενά!

Αυτή είναι η αλήθεια για τους ψευτοαναρχικούς και τις ψευτοσυμπλοκές!
Είναι ντροπή να μη αφήνουν τον κόσμο να διαδηλώσει την αντίθεσή του και να χρησιμοποιούν χούλιγκαν των γηπέδων, υποθέτω με κάνα χαρτζιλικάκι του 100στάρικου προκειμένου να διαλύσουν ειρηνικές πορείες δηλητηριάζοντας τον κόσμο με χημικά!

Αλήθεια πόσα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ο κύριος Παπουτσής προκειμένου να στρατολογήσει όλα αυτά τα 15χρονα και να οργανώσει αυτή την θεατρική παράσταση;

Ο κόσμος έχει αγανακτήσει! Από παντού και από χιλιάδες κόσμου, 50άρηδες και 60άρηδες άκουγα να φωνάζουν ότι πρέπει να έρθει ο …. Στρατός για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στην θέση του!

Μα είναι τόσο ηλίθιοι και τόσο ανίκανοι ώστε να στρέφουν τον κόσμο στην απαίτηση να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Στρατός όπως και στην Αίγυπτο!

Εκεί θα μας οδηγήσουν στο τέλος με αυτές τις πρακτικές, αν δεν αναλάβει κάποιος πολιτικός ηγέτης με τσαγανό να ξεμπροστιάσει όλους αυτούς και να τους εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή του τόπου!

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη μου φορά, τόσο για μένα όσο και για συναδέλφους μου που πήγαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

23/02/2011 στις 3:59 pm"http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_7466.html

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΙ Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΙΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ...

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ......

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΨΕΥΤΙΚΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΗΨΕΙΣ???

ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ???

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝΕ ΤΑ ΧΟΥΝΤΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ???

ΑΥΤΑ ΛΕΣ""
Αλήθεια πόσα λεφτά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ο κύριος Παπουτσής προκειμένου να στρατολογήσει όλα αυτά τα 15χρονα και να οργανώσει αυτή την θεατρική παράσταση;

ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΦΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ........(ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....)


ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΕΣ......

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ.....

ΟΥΣΤ.......
(αμα θελεις να "διαδηλωσεις "ειρηνικα" να πας με το ΠΑΜΕ να τραγουδας ανταρτικα τρωγωντας σουβλακια).....

ΣΚΑΤΟ-ΜΠΑΤΣΟΚΕ.....

Ανώνυμος είπε...

ειρωνικό να υπάρχουν εικόνες επιτέλους ενωμένων Ελλήνων (πλην των μαύρων φυσικα :) ) και απο κάτω να γίνεται της πουτάνας. Παιδιά ξεκολλάτε.... Τα λαμόγια όσο πάει το πιάνουν το νόημα. Κρίμα όμως που εμφανίστηκαν πάλι οι αλητείριοι και ξεκίνησαν επισόδια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΣ......

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ.......

ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΕΒΑΛΑΝ 5 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΖΙΜΕΝΣ......

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΟΡΟΙΔΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ???