Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΚ ΤΣΕΧΙΑΣ

Στην παρανομία επιθυμούν να στείλουν το κομμουνιστικό κόμμα βουλευτές του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Τσεχίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Λίντοβε Νόβινι.

Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα, υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να λάβει απόφαση επί του σχεδίου για να κηρυχθεί εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα. Το σχέδιο έχει ήδη επεξεργαστεί επιτροπή της Γερουσίας, αλλά είναι άγνωστο αν έχει κατατεθεί στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε αμφιβολίες αν το σχέδιο θα υιοθετηθεί στη σημερινή του μορφή, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι ο ίδιος θα χαιρέτιζε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι σχέσεις μεταξύ κομμουνιστών και δεξιών στη Τσεχία είναι τεταμένες, εξαιτίας κοινοβουλευτικής συζήτησης για την απόδοση τιμών στους "αγωνιστές κατά του κομμουνισμού". Ο πρώην ηγέτης των κομμουνιστών, Μιροσλάβ Γκρεμπένιτσεκ, έκανε λόγο για  "πολιτικό εκθειασμό τρομοκρατικών ενεργειών του παρελθόντος", φράση που οδήγησε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Στις τελευταίες εκλογές το κομμουνιστικό κόμμα πήρε 11,3% και 26 έδρες σε σύνολο 200.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα και για την Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

τα φασιστικά κώματα δεν έχουν θέση στα πολιτικά δρώμενα..

Ανώνυμος είπε...

Μπατσοκούραδο άλλο το κόμμα (,) και άλλο το κώμα (η κατάσταση σου).

Ανώνυμος είπε...

γίναμε όλοι μπάτσοι..και γω αυθαίρετα μπορώ να πω ότι είσαι τραβέλι