Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΝ…

Ομίχλη και στο βάθος φως; Παραμένει αβέβαιο προς το παρόν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι διεργασίες στο εσωτερικό του σχήματος έχουν κολλήσει σε οργανωτικής φύσεως ζητήματα.
Με κοινή δήλωσή τους 5 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συμμετέχουν στο «Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης» επέμειναν στην άμεση σύγκληση της Γραμματείας και της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, ενώ από την πλευρά της η Κουμουνδούρου δείχνει να εμμένει στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η ηγεσία του ΣΥΝ μόλις έλαβε γνώση της ανακοίνωσης του «Μετώπου» του κ. Αλαβάνου εξέφρασε τον προβληματισμό της, καθώς οι συναντήσεις που είχαν προηγηθεί έδειχναν ότι μπορούσε να υπάρξει φόρμουλα συναίνεσης.

Στην κοινή δήλωση που υπογράφουν οι κ. Γ. Θεωνάς, Αντ. Νταβανέλος, Ν. Γαλάνης, Δ. Τσακνιάς και Γ. Σαπουνάς αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η εμμονή της ηγεσίας του ΣΥΝ να καταργήσει τη Γραμματεία, η οποία, σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κεντρικό πολιτικό του όργανο, και να μεταφέρει το πολιτικό κέντρο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ... δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για το αν πράγματι στόχος είναι η επαναλειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ σε διευρυμένη και δημοκρατική βάση ή απλά ο έλεγχός του».

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του ΣΥΝ έχει εκτιμήσει ότι στην παρούσα φάση δεν είναι πρόσφορο το έδαφος για τη σύγκληση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και εάν οι συζητήσεις ευοδωθουν μέσα σε ένα εξάμηνο θα μπορούσε να συνεδριάσει το πανελλαδικό σώμα. Μεταξύ των απόψεων βρίσκεται και η «Πρωτοβουλία των 11» -συμμετέχουν συνιστώσες και δύο βουλευτές (Β. Μουλόπουλος και Θ. Δρίτσας), η οποία θεωρεί ότι «πέρα από τις συζητήσεις θα πρέπει να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς κινδυνεύει να βουλιάξει στην αδράνεια».

Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: