Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

AΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ…ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ …

ΠΑΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ....ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη συνάντηση υπουργού Εσωτερικών με την ΑΔΕΔΥ το ωράριο εργασίας στο Δημόσιο αυξάνεται κατά 2,5 ώρες την εβδομάδα και έτσι από 37,5 ώρες θα πάει στις 40 ώρες.
Επίσης για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι εργαζόμενοι σε εφορίες και πολεοδομίες θα καθιερωθεί και απογευματινό ωράριο, που σημαίνει ότι για κάθε υπάλληλο θα αντιστοιχούν 2 απογευματινές ''βάρδιες'' την εβδομάδα.

Σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο Γ.Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές". Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Ο Γ.Ραγκούσης τόνισε πως οι αλλαγές αυτές δεν επιβλήθησαν από την Τρόικα αλλά έγιναν για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το Δημόσιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, η αναμόρφωση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης-Αυτοδιοίκησης, η ανάγκη για νέο πειθαρχικό Δίκαιο στους δημόσιους υπάλληλους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

ΠΡΕΖΑ TV
3-2-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η υστατη γελοιοτητα το ωραριο εργασιας.

δηλαδη μετα απο τοοοοσα χρονια εξελιξης, παλι χρειαζονται 8 ωρες -τωρα πια 8,5- για να παραγουμε τα αγαθα και τις υπηρεσιες που χρειαζομαστε.

κοσμε κοιμησου.. μη διαβαζεις βιβλια, μη διδασκεσαι απο την ιστορια, μοπνο τηλεοραση και ο,τι σου σερβιρουν.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Πλέον οι αντιδράσεις έχουν ξεμείνει σε κάτι blogs. Ολοι έχουν αποδεχτεί την κατάντια τους και την απόλυτη γελοιοποίηση τους μπρος στη... διάσωσή τους.

Συγχαρητηρια στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί και εγκαθιδρύει Χούντα και δεν ανοίγει μύτη!

Ανώνυμος είπε...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μονιμότητα. Οπότε, δεν θα υπάρξει καμιά επίπτωση γιά το 80% που θα συνεχίσει να φέρεται αγενέστατα και να τα ξύνει, λίγο περισσότερο κάθε μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς αστειέυεστε...ρε ρίξτε τους φούλ οκτάωρο και κυλιόμενο απογευματινό ωράριο, κανονικά όπως όλος ο κόσμος να στρώσει λίγο το κωλαράκι τους γιατί πολύ αφράτεψε...εμείς οι υπόλοιποι τί είμαστε δηλαδή , μαλάκες? Για τράβα ρώτα κανένα ταξιτζή, κανένα υπάλληλο σε καμία εταιρεία της πούτσας ,κανένα υπάλληλο σε βενζινάδικο να δείς πώς τους ανοίγει ο κώλος καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα με τόσες ώρες που κάθονται και λιώνουν...έμαθαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τη ζωούλα τους με 4-5 ώρες δουλειά την ημέρα και τώρα τους χαλάει που τους ταράζουν την ζαχαρένια τους..