Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ…ΑΦΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ,ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;;;

Στη διαβεβαίωση ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει πάνω από το 50% των μετοχών των οργανισμών λιμένων προχώρησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδης, τρεις ημέρες μετά τις «προτροπές» της τρόικας για εκποίηση μεγάλου τμήματος της δημόσιας περιουσίας.

"Ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών είναι εξασφαλισμένος", υποστήριξε ο υπουργός. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να υλοποιήσει "λιμενικό Καλλικράτη". Μέσα στο Μάρτιο θα καταθέσει σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα λιμάνια της Αττικής. Θα αποτελέσει τον πιλότο και για τα υπόλοιπα λιμάνια της επικράτειας.

Στόχος είναι η παραχώρηση μετοχών τους, μέσω του χρηματιστηρίου,  όπως έγινε με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, αλλά και η επίτευξη συνεργασιών για τη δημιουργία λιμενικών υποδομών.

Ο Γ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι με το Αττικό Λιμενικό Σύστημα το ποσοστό μετοχών που θα έχει ο ΟΛΠ, θα αυξηθεί από το 74% στο 94% και θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης.

ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: