Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2011

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ…ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ…

Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα υποκαταστήσουν σταδιακά το θεσμό του εποχικού πυροσβέστη, όπως αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Φώτη Κουβέλη.
Η πρόνοια για τη δημιουργία ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπικού μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα τους «πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης», περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις».
Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα έχουν ως κύριο καθήκον τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Παράλληλα, θα επικουρούν το πυροσβεστικό προσωπικό και στα υπόλοιπα καθήκοντά του, στην άσκηση των οποίων παρατηρούνται σήμερα αδυναμίες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «με τη ρύθμιση αυτή το Πυροσβεστικό Σώμα μπορεί έτσι να καλύψει με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, ενώ παράλληλα, θα επιλυθούν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της δασοπυρόσβεσης και έχουν αποκτήσει πολύτιμη σχετική εμπειρία».

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε τέλος πως η πρόσληψη θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια ενώ η σχετική διαδικασία θα διενεργείται υπό τον έλεγχο και την ευθύνη της ανεξάρτητης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: