Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΑΤΟΜΟΥ…ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΘΕΡΜΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ-ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ,ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κερατέα το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αψιμαχίες συνεχίζονταν έως και τις βραδινές ώρες.

Περίπου 1.000 κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τμήμα και πετούσαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι έχουν τραυματιστεί πολίτες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για δύο τραυματισμούς αστυνομικών, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από προσαγωγή ατόμου, καθώς σε σπίτι όπου βρισκόταν και ανήκει σε συγγενή του, βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικούς, αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σπίτι βρέθηκαν μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, καθώς και μια κάμερ.

Η κατ' οίκον έρευνα έγινε παρουσία εισαγγελέα και αφορμή αποτέλεσε η εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε βάρος της καντίνας της αστυνομίας στην Κακιά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το άτομο που προσήχθη δεν έχει καμία σχέση, γι' αυτό πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι επί της Λ.Λαυρίου και κοντά στο Βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, 8 γκαζάκια, ένα μπιτόνι βενζίνης 20 λίτρων, 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), 2 μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και 120 κενές φιάλες μπίρας.

Σχόλια κομμάτων

Με αφορμή τα γεγονότα στην Κερατέα, ο ΣΥΝ σχολίασε ότι «η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει 'θέατρο' σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο» αναφέρει ο ΣΥΝ.

Η Δημοκρατική Αριστερά σχολίασε: «Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη διότι προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα. Οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο.

»Η κυβέρνηση οφείλει τούτη την ώρα να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων» καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.

Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΕΖΑ TV
9-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: