Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Τους μετανάστες απεργούς πείνας που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον αντιπρόεδρό του Μαϊτέ Μολά και βουλευτές αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων της Ε.Ε. με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.


Την ανάγκη για αλλαγή στη μεταναστευτική πολιτική τόσο της Ελλάδας όσο και της Ε.Ε. υποστηρίζουν δεκάδες ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες και πολιτικές ομάδες που έχουν συγκινηθεί από τον αγώνα των μεταναστών και ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων τους εκφράζοντας ανησυχία για τη ζωή τους μετά από 26 μέρες απεργίας πείνας, δήλωσε ο κ. Χουντής.



Τις ευχαριστίες για την υποστήριξη από πλευράς μεταναστών εξέφρασε ο Μουσταφά και έστειλε το μήνυμα ότι οι απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι είτε να κερδίσουν και να βγουν με το κεφάλι ψηλά, είτε να βγουν νεκροί από το κτίριο.


Εκ μέρους της ομάδας των γιατρών που παρακολουθούν την υγεία των απεργών πείνας ο Θανάσης Καραμπέλης δήλωσε ότι οι περισσότεροι έχουν χάσει πάνω από δέκα κιλά, παρουσιάζουν μυική ατροφία και βρίσκονται σε οριακό σημείο εξασθένισης. Έξι μετανάστες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία εκ των οποίων οι δύο επέστρεψαν και συνεχίζουν την απεργία πείνας. Ο κίνδυνος τις επόμενες μέρες είναι πολλά άτομα να πάθουν αφυδάτωση και να υποστούν μη αναστρέψιμες βλάβες, υπογράμμισε ο κ. Καραμπέλης και ζήτησε από την κυβέρνηση να επιληφθεί άμεσα της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή.


Αύριο στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τους μετανάστες εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.


ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: