Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

Έγγραφο - κόλαφος του Ecofin για "πώληση περιουσιακών στοιχείων"

Συνελλήφθη ψευδόμενη η κυβέρνηση, καθώς χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε δημοσίευμα της επίσημης εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις αποφάσεις του Ecofin της 20ής Δεκεμβρίου του 2010, όπου γράφεται ως στόχος η είσπραξη εσόδων "από την πώληση περιουσιακών στοιχείων ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων".

Στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε να απαντήσει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου (όλως τυχαίως...) αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα της ομιλίας. "Σας ακούω να μιλάτε για εκποίηση και ξεπούλημα. Φοβούμαι πως ακόμα και αυτό που καταθέσατε μιλά για αξιοποίηση για καλύτερη διαχείριση" υποστήριξε αμήχανα ο υφυπουργός, που φαινόταν ότι δεν γνώριζε το έγγραφο, καθώς αναληθώς ισχυριζόταν ότι το αγγλικό κείμενο δεν μιλά για πώληση.






Το έγγραφο

Το κείμενο που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας από την επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. που έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2010, η οποία καθόρισε τους όρους με τους οποίους θα γίνει η δημοσιονομική εποπτεία της Ελλάδας βάσει του μνημονίου και θα μειωθεί το έλλειμμα βάσει των στόχων που έχουν καθοριστεί.

Στο άρθρο 1 παρ. 4 η απόφαση γράφει: "Καλύτερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου με σκοπό την αύξηση σε τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2011-2013, εκ των οποίων τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ για το 2011 και έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών στοιχείων) που θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση χρέους και φυσικά δεν θα μειώσουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης για τη συμμόρφωση με τα ανώτατα όρια για το έλλειμμα".



Ψευτολεονταρισμοί του πρωθυπουργού

"Η δημόσια περιουσία, λοιπόν, παρά τους ψευτολεονταρισμούς του πρωθυπουργού, μετά την κατακραυγή, έχει ήδη αποφασισθεί, έχετε συνυπογράψει την εκποίησή της" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ για ξεπούλημα και Παπακωνσταντίνου για εκποίηση. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει με τις λέξεις μιλώντας για αξιοποίηση. "Γίνεστε περίγελως στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ακόμα και αν πουλιόταν ό,τι έχει απομείνει δημόσιας γης στο ελληνικό Δημόσιο δεν θα μαζεύονταν 50 δισ. Σημείωσε δε ότι, σύμφωνα με το ινστιτούτο του ΠΑΣΟΚ, ΙΣΤΑΜΕ, μόνο το 12% της δημόσιας γης μπορεί να αξιοποιηθεί.

"Αυτό που ετοιμάζετε είναι να βάλετε στο μάτι και στο πιάτο των αετονύχηδων τα αποθέματα του ορυκτού πλούτου και του ενεργειακού πλούτου της χώρας" προειδοποίησε ο Αλ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι θα γίνει και swap δημόσιου χρέους 50 δισ., δηλαδή επαναγορά δημόσιου χρέους. "Δεν διαβλέπετε τον μέγιστο εθνικό κίνδυνο η χώρα και να χρεοκοπήσει και να μείνει χωρίς δημόσια περιουσία", όπως η Αργεντινή, η οποία ξεπούλησε όλο τον δημόσιο πλούτο της και στο τέλος χρεοκόπησε.

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κυβέρνηση λογιστών" και "μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας", αφού δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση γι’ αυτές τις πολιτικές "ακόμη και αν σας κλείνουν το μάτι και άλλες δυνάμεις. Ακόμη και αν η αξιωματική αντιπολίτευση σας κλείνει το μάτι". Το Βατοπέδι "μπροστά σε αυτό το έγκλημα εκχώρησης δημόσιου πλούτου 50 δισ. είναι ένα μικρό πταίσμα", τόνισε.

"Είναι μια κυβέρνηση ταξική, κοινωνικά άδικη, η πιο δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, αλλά είναι και μια κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια. Παραπαίει σε πισωγυρίσματα, σε πολιτικές κωλοτούμπες, σε προσπάθειες να αναδείξει ότι δήθεν κάνει λεονταρισμούς. Και μόνος σύμμαχος που έχει είναι ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία όμως δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν ήδη απαξιωθεί πολύ περισσότερο απ' όσο έχετε απαξιωθεί εσείς" κατέληξε.
www.avgi.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17/02/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

... έ έ έρχεται ο καιρός των δηλώσεων, έ ?

ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !


ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !



ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !


ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ ΤΙΠΟΤΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ !

τα δόσαμε σε διόδια....

τ' ακούς ποντικομαμή ?