Ανεπιθύμητο πρόσωπο αποτελεί και για τους Άγγλους φοιτητές η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, που χθες πέρασε το κατώφλι του διάσημου London School of Economics για να παρουσιάσει στο "Ελληνικό Παρατηρητήριο" της Σχολής τις θέσεις της κυβέρνησης για τον "ρόλο της εκπαίδευσης στην ανάκαμψη της οικονομίας". Επίσης, να λάβει τεχνογνωσία από τον Βρετανό υπουργό Παιδείας για το πώς θα προωθήσει και στη χώρα μας την καταστροφική πολιτική της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων που προκάλεσε καταλήψεις μέχρι και στο Καίμπριτζ. "Δεν ντρέπεται το LSE;" - αναρωτιέται ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών, που μαζί με φοιτητές άλλων ιδρυμάτων καλούσαν σε διαμαρτυρία κατά της πολιτικής των περικοπών και των διδάκτρων όπου αυτή εφαρμόζεται.
Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών, Αshok Kumar, το LSE φιλοξενεί μια υπουργό που θα καταστρέψει την εκπαίδευση με τον ίδιο τρόπο που το έκανε η βρετανική κυβέρνηση. Η Α. Διαμαντοπούλου, τονίζεται στην ανακοίνωση των φοιτητών του LSE και άλλων ιδρυμάτων, "αντιγράφει το βρετανικό μοντέλο" που η εφαρμογή του στα βρετανικά πανεπιστήμια προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εξεγέρσεις στη χώρα.
Στην Ελλάδα η εκπαίδευση είναι ελεύθερη, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Βρετανοί φοιτητές. Όλα τα πανεπιστήμια είναι δημόσια και το Σύνταγμα απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι φοιτητές θυμίζουν ότι η προσπάθεια της Ν.Δ. να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να επιτρέψει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων απέτυχε. Το ίδιο έγινε και με τις προσπάθειες αλλαγής του πλαισίου για να μετατραπούν τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατάρτισης. Όλα αυτά τα σχέδια απέτυχαν λόγω των μεγάλων κινητοποιήσεων την άνοιξη του 2006 και τον χειμώνα του 2007.
Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Ελλάδας, τονίζουν οι φοιτητές, επιχειρεί να επαναφέρει την πολιτική της συντηρητικής προκατόχου της που ήδη έχει απορριφθεί προωθώντας παράλληλα και άλλα μέτρα "λιτότητας" τα οποία προβάλλονται ως "λύση" στην τρέχουσα δημοσιονομική κρίση. Η κ. Διαμαντοπούλου και η κυβέρνηση της, στα πρότυπα της βρετανικής, επικαλείται την κρίση χρέους για να προωθήσει πολιτικές που από τη μία πλευρά καταστρέφουν την εκπαίδευση και το κράτος πρόνοιας και από την άλλη προστατεύουν τα κέρδη και τα προνόμια των πλουσίων μειώνοντας τη φορολογία τους.
Η κατάληξη των υποψηφίων οικονομολόγων του London School of Economics; Όχι στα δίδακτρα, όχι στην ιδιωτικοποίηση, όχι στις περικοπές του δημόσιου τομέα. Αντίσταση - Αλληλεγγύη.
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ..ΜΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ...
1 σχόλιο:
Στην Αγγλία το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑ στους μη έχοντες!Όταν τελειώσουν οι μη έχοντες τις σπουδές τους και πιάσουν δουλειά με μεγάλο μισθό τους αναγκάζει να πληρώσουν τα δίδακτρα και ας έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, αν ο μισθός είναι μικρός για (αν θυμάμαι καλά)5 χρονιά δεν πληρώνουν μια.
Αυτοί που έχουν μεγάλα εισοδήματα (γονείς) τους υποχρεώνει να πληρώσουν!
Το ίδιο θα κάνει και η Αννουλα ...θα Γ@@@μισει τα φτωχά εισοδήματα γιατί στην Ελλάδα έχουν δικαιώματα μόνο οι έχοντες!
Δημοσίευση σχολίου