Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


Sidagma by babisflou

    Επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, όταν ομάδα ακροδεξιών, μέλη της Χρυσής Αυγής, φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα ενώ επιτέθηκαν με καδρόνια κατά μεταναστών που βρέθηκαν στο χώρο της πλατείας. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την έναρξη της παρέλασης, ωστόσο οι ακροδεξιοί αργότερα επιτέθηκαν στα Προπύλαια κατά των Αφγανών απεργών πείνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. 


Πριν την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα 100-150 ακροδεξιών συγκεντρώθηκε μπροστά από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά πολιτικών αλλά και κατά των μεταναστών, κυρίως των Αλβανών - παρόμοια με εκείνα που φώναζαν στην περσινή παρέλαση οι βατραχάνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα άτομα αυτά έφεραν καδρόνια και άρχισαν να καταδιώκουν κάποιους μετανάστες που βρέθηκαν εκεί πουλώντας ελληνικές σημαίες, χτυπώντας τους άγρια με τα καδρόνια και τα χέρια τους.

Στην πλατεία Συντάγματος ήταν παρούσες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την επίθεση ενώ για τις επιθέσεις δεν έγιναν προσαγωγές, ούτε συλλήψεις.

Λίγο αργότερα και με την έναρξη της παρέλασης τα πνεύματα ηρέμησαν. Στη Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια της παρέλασης περισσότερα από 200 μέλη του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Παρόντες στην στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και ενώ οι πολιτικοί έκαναν δηλώσεις στα κανάλια, μερίδα πολιτών αποδοκίμασε τους πολιτικούς, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Προδότες" και "Κλέφτες! κλέφτες!".

Απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου ήταν ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Επίθεση και κατά των Αφγανών απεργών πείνας

Γύρω στις 12.00, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με τη συνοδεία της Αστυνομίας κατευθύνθηκε προς το χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστήμιου Αθηνών όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Οι ακροδεξιοί, οι οποίοι πετούσαν φέιγ-βολάν της Χρυσής Αυγής με ρατσιστικά μηνύματα και ήταν οπλισμένοι με καδρόνια, επιτέθηκαν κατά των απεργών πείνας, χτυπώντας τους και σκίζοντας τα πανό που έχουν αναρτημένα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν στα πόδια δύο πρόσφυγες. Και πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν για να αποτρέψουν την ρατσιστική επίθεση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Ρατσιστική απειλή Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε στο tvxs.gr: «Για εμάς η Ελληνική Αστυνομία φέρει βαριά ευθύνη αφού συνόδευε μια ρατσιστική παρέλαση χωρίς να επέμβει και επιτρέποντας ένα πογκρόμ καθώς και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από αυτή την ομάδα. Η Χρυσή Αυγή επέλεξε να οργανώσει μια φασιστική επίθεση σε βάρος των Αφγανών που πραγματοποιούν απεργία πείνας την ώρα που χθες, εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων και φοιτητές έστειλαν με κινητοποιήσή τους μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της κυβέρνησης που συγχωνεύει και καταργεί σχολεία, καθώς και ένα αντιπολεμικό μήνυμα κατά της συμμετοχής της Ελλάδας στη στρατιωτική επέμβαση των δυτικών συμμαχικών δυνάμεων στη Λιβύη».

TVXS.GR

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε παιδιά γύρισαν οι φασίστες απο τη παρέλαση και έπιασαν δουλειά στο ίντερνετ? 100 το πολύ. όσο για τον πιτσιρικά, θα πάει μετανάστης και θα τον κυνηγάν εκεί οι "συνάδελφοι" φασίστες ... καλομελέτα καλομαθημένο

Ανώνυμος είπε...

τυφλαοματος??κατσαροοβλακας???καραμεθυσμενος??κιριλομαστουρης???αναρχορομποτ??βλαχοτσιρακι??τι ειναι ο 4.25???βλεπει τον ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ σαν ΠΙΣΙΡΙΚΑ καλομαθημενο και ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ σαν νεα πυθεια οτι θα τον κηνυγαν ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!!!ΚΑΛΧΑΣ- MABETISTAS 1-0 PLANET- ANTIFA!1-2!καλομελετα......

Ανώνυμος είπε...

Να 'σαι καλά φίλε, με τα απίστευτης έμπνευσης νέα "ονόματά" σου, μου 'φτιαξες τη μέρα! θα τα κυκλοφορήσω και σε φίλους, να μείνουν στην "αιωνιότητα"!

Ανώνυμος είπε...

τι έγινε ρε παλικάρια, τελείωσε το πανηγυράκι στο Σύνταγμα και είπατε να κάνετε εξάσκηση στα Ελληνικά σας; Γιατί όλοι οι ελληναράδες υπερπατριώτες στα greeglish γράφετε συνήθως. Όσο για τους τόνους. ..φταίνε οι Μασώνοι και όχι η αμορφωσιά σας..σίγουρα πράγματα.