Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ 39% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 24 ΕΤΩΝ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

«Σαρώνει» τους νέους η ανεργία. Οι τέσσερις στους δέκα αδυνατούν να βρουν δουλειά, καθώς η ανεργία εν μέσω κρίσης λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους νέους έως και 24 ετών το ποσοστό ανεργίας έφθασε τον Δεκέμβριο στο 39%, δέκα μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009.Στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών η ανεργία φθάνει το 21%.
Μήνα με τον μήνα στις στρατιές των ανέργων προστίθενται δεκάδες χιλιάδες άτομα.


Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο το γενικό ποσοστό ανεργίας «πέταξε» στο 14,8%, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2004 που οι αρχές καταγράφουν την ανεργία σε μηνιαία βάση.
Ανεργία 39% στους νέους έως 24 ετών
Μέσα σε έναν χρόνο (Δεκέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2010) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 228.535 άτομα ή 45,2%, ενώ μέσα σε μόνο έναν μήνα, σε σχέση δηλαδή με τον Νοέμβριο του 2010, σημείωσε άνοδο κατά 41.068 άτομα.
Ο συνολικός αριθμός των ανέργων υπολογίζεται πλέον σε 733.645 άτομα και διατυπώνονται προβλέψεις πως μέσα στο τρέχον έτος μπορεί να προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο.
Κι αυτό καθώς και το 2011 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης. Για φέτος το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι το γενικό ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 14,5%.
Ανεργία 39% στους νέους έως 24 ετών

Η πραγματική...
Πάντως, η ΓΣΕΕ σε χθεσινή της ανακοίνωση υποστηρίζει πως «η πραγματική ανεργία είναι σημαντικά υψηλότερη από τη στατιστική ανεργία».
Καλεί δε την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, το οποίο «δεν θα γεννάει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή».
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 14,8%, έναντι 10,2% τον Δεκέμβριο 2009 και 13,9% τον Νοέμβριο 2010. Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται σε 4.233.765 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 223.893 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 (μείωση 5,0%) και κατά 73.290 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2010 (μείωση 1,7%).
Στα νησιά του Ιονίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας 23,1% σε επίπεδο περιφερειών.
Ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία με 17,7%, η Κεντρική Μακεδονία με 16,5% και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με 15,6%.
Εντύπωση προκαλεί ο διπλασιασμός του ποσοστού ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα στο 14,4% από 7% τον Δεκέμβριο του 2009.
Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν σε Πελοπόννησο στο 11,5% (από 8,4% πρόπερσι) και Βόρειο Αιγαίο στο 10,6% (από 6,9%).
Τώρα, όσον αφορά τους νέους, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως για πρώτη φορά το ποσοστό ανεργίας προσεγγίζει το 40% στις ηλικίες έως 24 ετών.
Αλλά και στην αμέσως επόμενη ομάδα ηλικιών από 25 έως και 35 ετών πρώτη φορά το ποσοστό ξεπερνά το 20%.
Στο 18,7% εκτινάχθηκε η ανεργία των γυναικών
Στο 18,7% εξακοντίστηκε το ποσοστό ανεργίας των γυναικών, το οποίο αυξήθηκε κατά εξήμισι ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία δύο χρόνια. Επί της ουσίας, η μία στις πέντε γυναίκες παραμένει άνεργη.
Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ γυναικών και ανδρών, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στους άνδρες ανέρχεται στο 11,9%.

Κώστας Τσαχάκης
ktsahakis@pegasus.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-3-2011

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν γραφουν οι κωλοφασιστες σε τετοια θεματα??? Ανεργια,αφεντικα να κανουν οτι θελουν,μισθοι των 550 ενω ο Μπομπολας θησαυριζει δεν τους αγγιζουν μαλλον...

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε κι΄άλλους μετανάστες στν Ελλάδα να φτάσουμε το ποσοστό ανεργίας στο 100%!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μας κοροιδευουν και κοιτουν ολοι τον κολο τους δηθεν συνδικαληστες και φιλεσπλαχνη πολιτικη ειμαι ανεργος εδω και 1,5 χρονο δεν ειδα κανεναν τους να νοιαζεται αν ζω η πεθαινω εγω και τοσοι αλλοι,οταν θα φτασει ομως η ωρα της ψηφου θα δουν μαυρο δαγκωτο στον μαυρογιαλουρο σε ολους αυτους που μας καταστρεψαν την ελπιδα μας για το μελλον το μπαμ ειναι κοντα.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τίποτα άλλο!!!!

Ανώνυμος είπε...

ε κυριε χρυσα αυγα μακαρη να ηξερες τι πρεσβευει αυτο που υποστηριζεις εχετε μαζευτη ολα τα αγραμματα φασιστοχουλιγκανια και νομιζεται οτι κοπανοντας αλλοδαπους στον αγιο παντελεημονα θα βγει απο την κριση η ελλαδα και εσεις μεσα σε αυτους που πρεπει να φυγουν εισαστε για να γινει καλυτερος αυτος ο τοπος νουμερο ακου χρυση αυγη τσογλαναρα.

Ανώνυμος είπε...

Η πραγματική ανεργία είναι όλη στο δημόσιο, που πληρώνει μισθούς για να το ξύνουν, νερό για να το πλένουν, ηλεκτρικό για να το βλέπουν, κτήρια για να το στεγάζουν, τηλέφωνα για να το μιλάνε και πετρέλαιο για να το ζεσταίνουν. Ας θησαυρίζει όποιος θέλει φίλε, αν μας δίνει κι εμάς ψωμί να τρώμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Πρεζα,επιτελους ασχοληθηκες και με ενα σοβαρο θεμα που απασχολει ολους μας εκτος απο το θρασος της Υπατιας.

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες φιλε μου το θεμα ειναι ομως οτι οχι μονο δεν μας δινουν αλλα μας περνουν και αυτα τα λιγα που μας εχουν απομεινει και εμεις σαν προβατα που ημαστε καθε φορα βγαζουμε παλι τους ιδιους,φαυλος κυκλος φτασαμε λοιπον στην γη που εδωσε τα φωτα της δημοκρατιας παγκοσμιος οι ιδιοι οι ελληνες να ζουν υπο το καθεστως φασιστικης δημοκρατιας γιατι πως αλλιως μπορει να ονομαστη η οικονομικοπολιτικη εξαθλιωση τον πολιτων σημερα απο ολους τους πολιτικους ανεξαρτητος αλλους με την αδιαφορια τους και αλλους με της ρεμουλες και τα μικροπολιτικα τους συμφεροντα αυτοι ολοι η Κυριοι(ο θεος να τους κανει) ομως οταν θα διαλυσουμε τελειως θα παρουν ενα ελικοπτερο και θα εξαφανιστουν εμεις θα μεινουμε πισω να μαζεψουμε τα σπασμενα αυτο ειναι το θεμα,ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

3:36 Με τα μυαλά που έχεις και στα επόμενα 40 χρόνια άνεργος θα΄σαι! Μάθε πρώτα να βάζεις κανέναν τόνο και μετά πες τους άλλους αγράμματους, κόπανε!

Ανώνυμος είπε...

Άνεργε μαλάκα με το μαύρο δαγκωτό, το μόνο που θα κερδίσεις είναι μια μαύρη πούτσα(από μαύρο μετανάστη) αλλά εκτός αυτού είσαι και τελείως αγράμματος γι αυτό σκέψου μήπως για καμιά μετανάστευση κατά Πακιστάν μεριά.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι πολύ νούμερο ρε 3:36, έγραψες πέντε σειρές και έκανες 25 λάθη και μιλάς και για αγράμματους,πόσο θράσος έχεις ρε πούστη?

Ανώνυμος είπε...

εξω οι φασιστες

Ανώνυμος είπε...

οι αντιφασίστες μου φαίνεται ότι αν έρθουν ποτέ στην εξουσία...αλίμονο μας σε μας τους νοήμονες..θα θριαμβεύσει το κτήνος που κρύβει μέσα του ο αντιφασίστας..κι ο χίτλερ έτσι ξεκίνησε ..ως μεγάλος υποστηρικτής των λαικών μαζών.κι ο λένιν...κι ο στάλιν..κι ο μάο..κι ο πολ-ποτ..κι ο καντάφι..τσαουσέσκου..και άλλοι που δεν θυμάμαι
υ.γ για να μην μιλήσουμε για τον χορστ μαλερ της RAF που έγινε νεοναζιστής στα γεράματα.

Ανώνυμος είπε...

Τεκμηριωμένη άποψη αμόρφωτε άνεργε δημοκράτη.

Ανώνυμος είπε...

χαρη στην δημοκρατια γραφης ελευθερα σε αυτο το blog ανωνυμε φασιστακο ολες η ακραιες μορφες πολιτικης εκπροσωπισης καταληγουν στον φασισμο ητε αριστερες ητε δεξιες αυτα τα γνωριζουν ολοι απο νηπια εχεις να πεις κατι καινουριο εκτος απο βωμολοχιες.

Ανώνυμος είπε...

αν λοιπον αυτες ειναι οι υψηλου επιπεδου πολιτικες προσεγγισεις που εχεις να μας παρουσιασεις εχω δικιο οταν λεω οτι ηστε μια χουφτα αγροικοι ανεγκεφαλοι που οποια μασημενη τροφη σας πουν την καταπινεται αμεσως χωρις δευτερη σκεψη τουβλα αντε για και ελπιζω καποια στιγμη να ξυπνησης και εσυ και οι ομο'ι'δεατες φιλοι σου γιατι κοιμαστε τον υπνο του δικαιου χιμπατζηδες χαχαχαχα.............

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες το αμόρφωτοι!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ! Το Δημοτικό το έβγαλες ή πουλούσες κουλούρια απ΄έξω.

Ανώνυμος είπε...

οι μερες σας ειναι μετρημενες φασιστακια το τελος σας ερχεται.................

Ανώνυμος είπε...

αυτο να μου το πεις οταν θα σας εχουμε περικυκλωμενους και θα σας καιμε ζωντανους με τιποτα μολοτοφ σε καμια πορεια μωρη αδερφη.