Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

BBC: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

Στάση πληρωμών για την Ελλάδα ''προφητεύουν'' τα δύο τρίτα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε  έρευνα του δικτύου BBC (World Service survey of European economists),  ενώ ταυτόχρονα πιστεύουν ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται ως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Το BBC προσέγγισε 52 γνωστούς οικονομολόγους, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος και στις 3μηνιαίες έρευνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκ των οποίων απάντησαν οι 38.


Τη χρεοκοπία (default) της Ελλάδας προβλέπουν οι 25 από τους 38 που απάντησαν, στηρίζοντας τις προβλέψεις τους στο ότι η χώρα πιθανότατα δεν θα καταφέρει να πληρώσει όλα τα χρέη της.

Το κυριότερο επιχείρημα είναι πως : '' η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έρθει επειδή δεν θα καταφέρει να πιάσει τους απαιτούμενους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους'' όπως υποστηρίζει ο Gabriel Stein του Lombard Street Research στο Λονδίνο.

Τρεις στους δέκα οικονομολόγους πιστεύουν πως η Ελλάδα θα συμπαρασύρει και την Ιρλανδία και οι μισοί από αυτούς βάζουν στην ίδια λίστα και την Πορτογαλία.

Στο ερώτημα εάν το Ευρώ θα επιζήσει ως το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οι 33 από τους 38 απαντούν θετικά. Ο Didier Duret, chief investment officer στο private banking της ABN Amro, πιστεύει πως η Ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί.

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: