Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, αντιδρώντας στις 120 απολύσεις στην Cosmote, ενώ προειδοποιούν και για νέες κινητοποιήσεις από εβδομάδα.
Χθες, καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία στην Cosmote, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη η τριμερής συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, με τη διοίκηση του ομίλου του ΟΤΕ και τους εργαζομένους, που κράτησε για περισσότερο από 7 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση ο σύλλογος των εργαζομένων στην Cosmote πρότεινε το "πάγωμα" των 120 απολύσεων που δρομολογεί η εταιρεία. Από την πλευρά της, η διοίκηση υποστήριξε ότι το πρόγραμμα έχει ήδη παρουσιαστεί σε εργαζόμενους και πως ορισμένοι από αυτούς είτε έχουν συναινέσει να αποχωρήσουν λαμβάνοντας τις πρόσθετες παροχές είτε έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτό.

Επίσης, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Cosmote να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων εντός του 2011, κάτι που η διοίκηση της εταιρείας δεν αποδέχθηκε.

Συμβιβαστική λύση για πάγωμα του προγράμματος χωρίς επαναπρόσληψη όσων έχουν ήδη αποχωρήσει φέρεται να πρότεινε το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή από τις δύο πλευρές.

ΠΡΕΖΑ TV
4-3-2011

1 σχόλιο:

robinson είπε...

αφου εβαλαν ενα σκασμο κοσμο απο τα παραθυρα τα λαμογια οι βουλευτες και οι λοιποι παρατρεχαμενοι τωρα τους πετανε στο δρομο τα φασιστο μουτρα οι γερμανοι, αντι να βρουν τροπο να μειωσουν τα τιμολογια τους. ενα σκασμο λεφτα κονομανε .

robinson