Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ

Την μη ανοχή του Αφγανιστάν όσον αφορά στους θανάτους αμάχων, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι στον Αμερικανό διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους. Σε συνάντησή τους στην Καμπούλ, ο Χ. Καρζάι είπε στον Ντ. Πετρέους πως η συγγνώμη του για τον θάνατο εννέα παιδιών στη διάρκεια ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού βομβαρδισμού, "δεν είναι αρκετή", όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου. "Στο όνομα του αφγανικού λαού, θέλω να σταματήσετε να σκοτώνετε άμαχους", είπε ο Χ. Καρζάι απευθυνόμενος στον Ντ. Πετρέους, κατά τη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε και ο Αμερικανός στρατηγός.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Καμπούλ, διαμαρτυρόμενοι για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, που προκαλούν θύματα μεταξύ των πολιτών.

Πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Καμπούλ και την επαρχία Κουνάρ, όπου οι συμμαχικές δυνάμεις προκάλεσαν το θάνατο εννιά παιδιών την ώρα που μάζευαν ξύλα, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές. Δέκα ημέρες νωρίτερα 65 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο. Ο Ντ. Πετρέους και αργότερα και ο Μπαράκ Ομπάμα, είχαν ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο των παιδιών.

Ο Καρζάι καταδίκασε τα δύο αυτά επεισόδια και κάλεσε το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις "ανθρωποκτονίες" οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, σπρώχνουν τον αφγανικό λαό στα χέρια των Ταλιμπάν. "Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και ούτε οι συγγνώμες ούτε οι καταδίκες δεν εξαλείφουν τον πόνο" των οικογενειών των θυμάτων, είπε ο Καρζάι.

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: