Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χ.ΚΑΡΖΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ;


Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι κάλεσε σήμερα τη δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στη χώρα του να αποφεύγει τις "καθημερινές δολοφονίες" αμάχων προειδοποιώντας ότι η δύναμη αυτή θα αντιμετωπίσει "σοβαρά προβλήματα", αν κατά τις επιθέσεις της συνεχίσει να πλήττει χωρικούς. Η ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας εκδόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι εννέα παιδιά σκοτώθηκαν χθες Τρίτη στην ανατολική επαρχία Κουνάρ --το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς προσφάτων περιστατικών που στοιχίζει τη ζωή αθώων πολιτών στη χώρα.

"Υπογραμμίζω μια ακόμη φορά ότι η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του ΝΑΤΟ πρέπει να περιοριστεί στα στρατόπεδα και τα κρησφύγετα των τρομοκρατών, διαφορετικά με αυτές τις καθημερινές δολοφονίες αμάχων η δύναμη αυτή θα δημιουργήσει από μόνη της σοβαρά προβλήματα", τονίζει ο Καρζάι. Οι αφγανικές δυνάμεις αναλαμβάνουν από φέτος τον έλεγχο της ασφάλειας σε λίγες αλλά βασικές περιοχές από τις ξένες δυνάμεις.
Ο πρόεδρος Καρζάι θα ανακοινώσει ποιές είναι οι περιοχές αυτές στις 21 Μαρτίου.


Η μεταβίβαση από τις ξένες δυνάμεις της ευθύνης για την ασφάλεια σε όλη τη χώρα θα έχει ολοκληρωθεί το 2014.
Σήμερα ο αφγανικός στρατός αριθμεί 152.000 στρατιώτες. Η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τον αριθμό τους σε 208.000 έως το 2013. Πέρυσι τουλάχιστον 800 αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις κατά της εξέγερσης των Ταλιμπάν.


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: