Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2011

Η Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ «ΠΛΗΓΩΝΕΙ» ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Εκτεθειμένες στην αναταραχή που προκαλεί στις τιμές των καυσίμων η κατάσταση στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική εμφανίζονται οι αεροπορικές εταιρείες, με την ένωσή τους να κάνει δυσοίωνες προβλέψεις για τη φετεινή χρονιά.
Η ένωση (η γνωστή ΙΑΤΑ) αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το 2011 και προβλέπει ότι ότι τα καθαρά κέρδη των μελών της θα περιοριστούν στα 8,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 46% σε σύγκριση με το 2010. Τον περασμένο Δεκέμβριο η ΙΑΤΑ είχε προβλέψει τα συνολικά κέρδη των αερομεταφορέων στα 9,1 δισ.

"Η πολιτική αναταραχή στη Μ. Ανατολή έχει φέρει το πετρέλαιο πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, που είναι κατά πολύ υψηλότερο από τα 84 δολάρια που ήταν η εκτίμηση τον Δεκέμβριο" δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπισινιάνι, διευθύνων σύμβουλος της ΙΑΤΑ.
Αναλυτικά και όσον αφορά τα καύσιμα η ΙΑΤΑ εκτιμά πως το 2011 το μπρεντ θα φτάσει σε μια μέση τιμή 96 δολάρια το βαρέλι, που μαζί με τις προαγορές θα ανεβάσει τις συνολικές δαπάνες για καύσιμα σε 166 δισ. δολάρια. Σε σύγκριση με το 2010 η ΙΑΤΑ εκτιμά πως οι τιμές των καυσίμων το 2011 θα είναι κατά 20% μεγαλύτερες.
Η οικονομική ανάκαμψη που παρατηρείται σε πολλές περιοχές δίνει, κατά την ΙΑΤΑ, ευκαιρίες στις αεροπορικές εταιρείες, όμως η αύξηση των εσόδων δεν επαρκεί για τη βελτίωση των οικονομικών των εταιρειών.


ΠΡΕΖΑ TV
2-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: