Παρασκευή, Μαρτίου 25, 2011

ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ …ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ…

Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που περιέχει ράβδους πυρηνικού καυσίμου έχει υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.
"Είναι πιθανόν το κέλυφος μέσα στο οποίο υπάρχουν οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου μέσα στον αντιδραστήρα να έχει υποστεί ζημιές", τόνισε ο εκπρόσωπος.


Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι τρεις εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου που υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας, εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, στοιχείο που δείχνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.

Η Ιαπωνία δεν έχει ανακοινώσει άλλα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.
Η Υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να πιστοποιούν μια ρωγμή στον αντιδραστήρα 3.
Τουλάχιστον 700 μηχανικοί, "οι αφανείς ήρωες της Φουκουσίμα" όπως τους αποκαλούν εργάζονται σε βάρδιες για να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία στους έξι αντιδραστήρες των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα.
Παράλληλα στο Τόκιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στα λαχανικά. Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν τις εισαγωγές λαχανικών, φρούτων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας από αρκετές περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Φουκουσίμα.

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2011

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν είναι μόνο Τσερνομπιλ...γιατί απ ο,τι φαίνεται κατι πολύ χειρότερο συμβαίνει,που όλοι αποκρύπτουν...Θυμαμαι την πρώτη-δεύτερη μερα που το παρουσίαζαν σαν μικρο-ατύχημα...και λιγο αργότερα ενας ρουφιανοκαθηγητής απο Θεσσαλονίκη (Γαλανοπουλος?),ελεγε σε εκπομπή της ΡΤ 3,οτι δεν θα εχουμε ουτε ενα νεκρο και αλλες αηδίες,μεχρι και ο δημοσιογραφος (ενας με ασπρα μαλλια δε θυμαμαι το ονομα του,ο πιο σωστός εκει μεσα) τά εχασε ο άνθρωπος μπρστα σε τοσο τραγικο ψέμμα και γυρισε με τρεμαμενη φωνη και ρωταγε εναν αλλο στο πανελ,εσεις τι γνωμη έχετε?

Ανώνυμος είπε...

O δημοσιογραφος που αναφερόμουν παραπάνω λεγεται Παντελής Σαββίδης,σοβαρούς και εγγράμματους(νομιζω μαλιστα εχει τελειωσει φυσικος)

Ανώνυμος είπε...

απο τους ελάχιστους σοβαρους και εγγραμματους(διορθωνω αβλεψια γραφης)

adespotos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=WAnqRQg-W0k&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Ιαπωνέζικος καπιταλισμός, καμιά διαφορά με τον κρατικό καπιταλισμό των πρώην Σοβιετικών και με την εταιριοκρατία των νεοφιλελευθερων

http://wp.me/p1pa1c-8TL

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο φίλε,έτσι είναι,όπως το γράφεις,καμμία διαφορά,κρατικός/ιδιωτικος καπιταλισμός,κοινος παρονομαστης τους ο φασισμός,ανοιχτός ή καλυμμένος

Ανώνυμος είπε...

ΕNΔIAΦΕΡΕΙ:
Χαρτογραφική παρουσίαση της γης σε πραγματικό χρόνο και σε προβολή των δύο επόμενων ημερών της πιθανής εξάπλωσης του ραδιενεργού νέφους μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima

ΠΗΓΗ:
http://meteothes.gr/wxradioactive.php

1ος XAΡTHΣ ΓΗΣ:"Πιθανή εξάπλωση του ραδιενεργού νέφους μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima"

Μέτρηση: CS-137 (Καίσιο-137), Μονάδα Μέτρησης: Bq/m3 (Μπεκερέλ ανά κυβικό μέτρο).

2ος XAΡTHΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ:Εγκαταστάσεις Fukushima
Πηγή : University of Cologne
http://meteothes.gr/wxradioactive.php

Μπείτε στις δυο παραπάνω διευθύνσεις για να δείτε σε κίνηση το πιθανό σενάριο μετακίνησης του νέφους

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΩN ΗΜΕΡΩΝ