Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ…ΠΟΣΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΚΟΜΗ;;;

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική πρόκληση, για το υπόλοιπο της θητείας της, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η αναμέτρησή μας είναι, κυρίως, με όσους βρίσκονται εντός της χώρας με αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος έστειλε μήνυμα ότι κερδήθηκε μεν η μάχη, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσβατος.


"Η προσπάθεια είναι εθνική, η επιτυχία είναι συλλογική", σημείωσε, αναφέροντας ότι η έκβαση της συνόδου κορυφής είναι αποτέλεσμα της πλάτης που έβαλαν οι πολίτες. Δήλωσε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων ζητά δίκαιες αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι παριστάνει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας ξεκίνησαν με την υπογραφή του Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε το θάρρος να υπογράψει εκείνη τη σύμβαση δανεισμού, αντί να πει  "ας βγάλει το ΠΑΣΟΚ τα κάστανα από τη φωτιά".

"Αυτοί που σήμερα κάνουν μαθήματα διαπραγματεύσεων είναι αυτοί που φυγομάχησαν για να μην διαπραγματευτούν", είπε

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η περιουσία δεν θα πουληθεί, αλλά θα αξιοποιηθεί. Διερωτήθηκε αν είναι προτιμότερο η περιουσία να παραμένει "παραπεταμένη" και κάποιοι να τη λυμαίνονται.  Επανέλαβε ότι η το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ είναι επιλογή της κυβέρνησης και δεν επεβλήθη από την τρόικα.

ΠΡΕΖΑ TV
15-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: