Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Εξηγήσεις από την Αργεντινή ζήτησε το Ισραήλ, μετά το δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι η αργεντίνικη κυβέρνηση πρότεινε στο Ιράν να σταματήσει τις έρευνες για δύο βομβιστικές επιθέσεις προκειμένου να βελτιωθούν οι μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.
Η υπόθεση αφορά σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν τη δεκαετία του 90 στην ισραηλινή πρεσβεία και το κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες, προκαλώντας τον θάνατο 114 ανθρώπων.



Οι ΗΠΑ, η Αργεντινή και το Ισραήλ κατηγορούσαν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, γεγονός που αρνείται η Τεχεράνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Perfil, διπλωματικό έγγραφο ανέφερε ότι "η Αργεντινή δεν επιθυμεί πλέον να βρει τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις, ως αντάλλαγμα για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων με το Ιράν". Όπως σημειώνει η εφημερίδα την προσφορά έκανε ο Αργεντινός υπουργός Εξωτερικών Χέκτορ Τιμερμαν στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του τον Ιανουάριο στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε επίσημες εξηγήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αληθεύει, αποτελεί "δείγμα κυνισμού και σπίλωση της μνήμης των νεκρών".

Την ίδια στιγμή, τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μετέδιδαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας σχεδίαζε να αναβάλει την επίσκεψη του Αργεντινού ομολόγου του την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: