Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

“ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ” ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

Αρκετές χώρες ανά τον κόσμο προειδοποιούν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία, εκδίδοντας ταξιδιωτικές οδηγίες και ζητούν από τους τουρίστες που βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν στις χώρες τους, μετά το σεισμό και το τσουνάμι της Παρασκευής.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν εξέδωσε το ανώτατο επίπεδο προειδοποίησης για 13 ιαπωνικές περιφέρειες λόγω του κινδύνου μόλυνσης από ραδιενέργεια.

Η Τουρκία προειδοποίησε τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία αν δεν είναι απαραίτητο.


Στην ίδια προειδοποίηση προέβη και η Αυστραλία, ο υπουργός Εξωτερικών της οποίας ζήτησε επίσης από τους πολίτες που δεν έχουν σοβαρό λόγο να βρίσκονται στο Τόκιο και τις οκτώ περιφέρειες της χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, να επιστρέψουν στη χώρα τους. Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για έλεγχο πιθανής μόλυνσης από ραδιενέργεια όσων επιστρέφουν από την Ιαπωνία.

Την απομάκρυνση των πολιτών της από το Τόκιο ζήτησε η γαλλική πρεσβεία, που ανακοίνωσε επίσης ότι ζήτησε από την Air France να διαθέσει αεροσκάφη της για την απομάκρυνσή τους και ότι ήδη υπάρχει κινητοποίηση.

Το βρετανικό Φόρειν Όφις συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο Τόκιο και τη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Ο Καναδάς προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και τις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας που επλήγησαν περισσότερο από το σεισμό και το τσουνάμι. Οι Καναδοί κλήθηκαν επίσης να "είναι εξαιρετικά προσεκτικοί" αν ταξιδέψουν στην περιοχή του Τόκιο εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το σύστημα ηλεκτροδότησης.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τους αμερικανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών αξιωματούχων, να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία αυτή την περίοδο.

Οι Φιλιππίνες συμβούλευσαν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην Ιαπωνία, αλλά δεν εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία.

Ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ιαπωνία εξέδωσαν επίσης η Κροατία, η Σλοβενία και η Σλοβακία, η Γερμανία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα.


ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: