Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

ΚΑΙ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Ενας ακόμη εργάτης έπεσε, προχτές, νεκρός την ώρα της δουλειάς του. Πρόκειται για τον 40χρονο Gumaj Vladimir, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος καθώς έκοβε ένα πεύκο στην αυλή σπιτιού στις Κεχριές Κορίνθου έπεσε από ύψος 6 μέτρων και τραυματίστηκε θανάσιμα. Πρόκειται για τον 11ο νεκρό εργάτη από τις αρχές του χρόνου, που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο πάνω από τρεις εργαζόμενοι το μήνα σκοτώνονται σε χώρους δουλειάς.

Στο μεταξύ, συμπληρωματικές πληροφορίες για το εργατικό «ατύχημα» που έγινε στις 25 Φλεβάρη, στο εργασιακό γκέτο που έχει «στήσει» η πολυεθνική COSCO στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του προβλήτα ΙΙ στο Ικόνιο, αναφέρουν ότι ο εργάτης μετά από επέμβαση που έγινε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά κατάφερε να «κρατήσει» τα δάχτυλά του. Σημειώνεται ότι εργάτης που προσπαθούσε να επισκευάσει περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα μαζί με έναν συνάδελφό του κόντεψε να χάσει τον μέσο και τον παράμεσο του δεξιού του χεριού όταν αυτό εγκλωβίστηκε στο μηχανισμό μετακίνησης (ανεβοκατέβασμα) της «πηρούνας». Το εργατικό «ατύχημα» για ευνόητους λόγους δε δημοσιοποιήθηκε. Ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εργατικά «ατυχήματα» στον προβλήτα ΙΙ είναι συχνό φαινόμενο και αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της τραγικής έλλειψης μέτρων ασφαλείας, της άγριας εκμετάλλευσης που έχουν επιβάλει η πολυεθνική και οι εργολάβοι της σε βάρος των εργαζομένων.

Οπως αναφέρει και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Νομού Καρδίτσας σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το εργατικό δυστύχημα που έγινε στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη, «η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς έχει σαν αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά "ατυχήματα" να έχουν σαν κατάληξη το σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατο συναδέλφων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους και μάλιστα πάρα πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα».

ΠΡΕΖΑ TV
16-3-2011

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενας λιγοτερος!

Ανώνυμος είπε...

Exase h nenetia veloni!

Ανώνυμος είπε...

Στον πουτσο μας πρεζα για τον αλβανο σου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ενας λιγοτερος!

10:49 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Exase h nenetia veloni!

12:05 πμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Στον πουτσο μας πρεζα για τον αλβανο σου.

1:37 πμ


--------------------
Μόλις παρακολουθήσατε τον περίφημο Ελληνικό πολιτισμό!
Yeaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας?