Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Σε «ομηρία» δεκάδες άτομα προσωπικό σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που πληρώνονται έναντι τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των ανείπωτων καθυστερήσεων καταβολής νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε τέσσερις κυρίως ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που δέχονται και τον κύριο όγκο ασθενών. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων στο σύλλογό τους από τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα πληρώνονται έναντι. Η βασικότερη αιτία την οποία επικαλούνται οι εργοδότες - κλινικάρχες είναι οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των νοσηλίων από πολλά ασφαλιστικά ταμεία που προκαλούν δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις. «Στο μάτι του κυκλώνα» με προκαταβολές υπολογίζεται σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου ότι βρίσκονται περίπου 150 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου.


Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς μία εργαζόμενη κατήγγειλε την κλινική στην οποία εργάζονταν, αφού διεκδικεί τα δεδουλευμένα για το μισό μήνα Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.
Στην τριμερή συμμετείχε το ΕΚΒ και το σωματείο υγειονομικών υπαλλήλων. Εκ μέρους της κλινικής δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα επιλυθεί.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το πρόβλημα προκαλεί κοινωνικές εκτός από τις οικονομικές διαστάσεις που έχει, ελάχιστοι εργαζόμενοι του κλάδου προβαίνουν σε καταγγελίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας αλλά ακόμη και στο ίδιο το σωματείο.
 «Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, απλά τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν πολλές φορές ανεπίτρεπτα την καταβολή των νοσηλίων» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του σωματείου και μέλος της διοίκησης του ΕΚΒ Μάχη Ροϊλού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η εργασιακή ανασφάλεια «σφαλίζει» τα στόματα των περισσοτέρων, που μπροστά στο φόβο της απόλυσης επιλέγουν να περιμένουν έστω και καθυστερημένα να πληρωθούν, παρά να προβούν σε άλλες πρωτοβουλίες.
Σύμφωνα πάντως με την πρόεδρο του σωματείου εκτός από τις καθυστερήσεις πληρωμών, που είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί το συνδικαλιστικό φορέα, αυτό που προέχει επίσης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στον κλάδο σε επίπεδο Μαγνησίας απασχολούνται περισσότερα από 300 άτομα.

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: