Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Δέσμευση Λοβέρδου για αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ

Για την εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ στους φαρμακοποιούς σήμερα δεσμεύθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται πως ο ΠΦΣ καλεί από σήμερα τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να προβούν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε μάλιστα πως οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο, κάνοντας λόγο για ακατανόητη γραφειοκρατία στον ΟΠΑΔ, που οδηγεί 8μηνες και 9μηνες καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το ΕΣΠΑ, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι εντός του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν έργα που αφορούν κατασκευές και βελτιώσεις υποδομών στα νοσοκομεία.






Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ήδη έχουν απορροφηθεί 250 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως την κτιριακή βελτίωση πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, οι μελέτες των οποίων, όπως είπε, είναι «ώριμες».

Από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να απορροφηθούν το συντομότερο δυνατόν άλλα 300 εκατ. ευρώ κυρίως για έργα εξοπλισμού. Για το λόγο αυτόν ο κ. Λοβέρδος προέτρεψε τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν να «τρέξουν» οι διαδικασίες μέχρι το Μάιο.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν κάποιες περιπτώσεις που αφορούν έργα τα οποία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, όπως το «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου θα διατεθούν 28 εκατ. ευρώ, η παλαιά Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου του Βόλου όπου θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ, η ανακατασκευή του δευτέρου ορόφου στο «Τζάνειο», η οποία θα κοστίσει 1,3 εκατ. ευρώ κ.ά.

Με αφορμή τη σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ερωτήθηκε και για το μέλλον του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά, όπως είπε, προς το παρόν είναι «μη ανακοινώσιμες».

ΠΡΕΖΑ TV
1/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: