Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2011

Α. ΜΕΡΚΕΛ: ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία, θα υποστηρίξει την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης και τη μείωση του επιτοκίου για τα ελληνικά χρέη.
«Θέλω να αναφέρω, ότι στην προκαταρκτική Σύνοδο της 11η Μαρτίου, η Ελλάδα μας παρουσίασε κατά αξιόπιστο τρόπο, ότι συνεχίζει τις δομικές μεταρρυθμίσεις» είπε. «Μας ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη είμαστε πρόθυμα να επιδείξουμε αλληλεγγύη και να προβούμε σε μείωση του επιτοκίου».



Αυτές ήταν οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησε και διαβεβαίωσε, ότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν αβοήθητο στην Ευρώπη. «Ότι καταφέρουμε στην ήπειρό μας, θα το καταφέρουμε από κοινού» πρόσθεσε. «Και προς το σκοπό αυτό χρειαζόμαστε έναν σώφρονα συνδυασμό κοινών προσπαθειών και αλληλεγγύης».

Το συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων, τόνισε, που θα αποφασιστεί σήμερα και αύριο στη βελγική πρωτεύουσα, θα δώσει νέα ώθηση στο ευρώ και την Ευρώπη. «Το 2011 θα γίνει το έτος της εμπιστοσύνης προς το ευρώ» είπε, προκαλώντας τον γέλωτα της αντιπολίτευσης.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: