Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

ΙΚΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ!!!!

Ξύπνησαν νωρίς το πρωί, ήπιαν το καφεδάκι τους, μπήκαν στ' αυτοκίνητά τους και πήγαν να πιάσουν δουλειά... Το μόνο, όμως, που βρήκαν μέσα στο γραφείο τους -εκτός από τους τοίχους- ήταν δυο-τρία άδεια έπιπλα και μερικές στοίβες χαρτιά πεταμένες εδώ κι εκεί, μιας και η υπηρεσία τους -όπως εκείνη τη στιγμή πληροφορήθηκαν- μεταφέρθηκε... Μέσα σε μια νύχτα, με απόλυτη εχεμύθεια και παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, πραγματοποιήθηκε η μεταστέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καματερού σε κτήριο των Ανω Λιοσίων. Ετσι, το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι -που δεν γνώριζαν για τη μετεγκατάσταση- αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία και να κατευθυνθούν προς Λιόσια, ενώ οι ασφαλισμένοι έμειναν ν' αναρωτιούνται πώς γίνεται τους γιατρούς τους να τους βλέπουν στο Καματερό, ενώ τα βιβλιάριά τους να τα θεωρούν... στην άλλη πόλη!


Η απόφαση για τη μεταστέγαση του συγκεκριμένου υποκαταστήματος του Καματερού στα Ανω Λιόσια ελήφθη πριν από περίπου ένα χρόνο, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης της διοίκησης του Ιδρύματος για συγχωνεύσεις 59 διοικητικών και υγειονομικών μονάδων του σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δαπανών. Από τότε οι κάτοικοι και η δημοτική Αρχή εξέφρασαν την αντίρρησή τους στην επικείμενη μετεγκατάσταση, προβάλλοντας κατ' αρχήν τα επιχειρήματα ότι το ΙΚΑ Ανω Λιοσίων ανήκει σε άλλο καλλικρατικό δήμο και ότι δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση των δύο δήμων. «Οι αποστάσεις στην περιοχή μας είναι μεγάλες και οι συγκοινωνίες προβληματικές», αναφέρει ο δήμαρχος του διερυμένου Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης. «Εδώ οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είναι η πλειονότητα των κατοίκων. Πώς θα τρέχει ο συνταξιούχος ή ο άρρωστος μέχρι τα Ανω Λιόσια και ποια θα είναι η ποιότητα εξυπηρέτησης που θα προσφέρει το ΙΚΑ στους ασφαλισμένους του, με τόσους ασφαλισμένους σε ένα υποκατάστημα; Η μεταφορά των υπηρεσιών για πολλούς δικαιούχους του δήμου μας συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία, αφού θα πρέπει να αλλάζουν δύο και τρεις συγκοινωνίες για να φτάσουν στα Ανω Λιόσια -ενώ το ΙΚΑ Καματερού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στη λεωφόρο Φυλής».

Διαβεβαιώσεις στον αέρα

Χθες το πρωί, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με κατοίκους της περιοχής Αγίων Αναργύρων-Καματερού, έπειτα από διαμαρτυρία τους μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, πέτυχαν να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, στον οποίο κατήγγειλαν την εξαπάτησή τους από τη διοίκηση του ΙΚΑ και το ίδιο το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι στις 11 Μαρτίου 2011 «ανεβαίνει» στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοίνωση για την αναβολή της μεταστέγασης του υποκαταστήματος Καματερού. Οκτώ μέρες αργότερα, εντούτοις, την Κυριακή 20 Μαρτίου, το κτήριο του Καματερού αδειάζει εν αγνοία όλων! Εν συνεχεία, την επόμενη μέρα (Δευτέρα 21 Μαρτίου) και αφού οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καματερού έχουν διαπιστώσει ότι η υπηρεσία τους μετακινήθηκε στα Ανω Λιόσια, αναρτάται στο www.ika.gr νέα ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιείται ότι η μεταστέγαση έχει ολοκληρωθεί και ότι το υποκατάστημα Καματερού, υπό την ονομασία «Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανω Λιοσίων-Καματερού», θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 23 Μαρτίου (σ.σ.: σήμερα) στο νέο κτήριο στα Ανω Λιόσια!

«Η διοίκηση του ΙΚΑ ισχυρίζεται ότι έτσι θα μειώσει λειτουργικές δαπάνες, μιας και το κτήριο στα Ανω Λιόσια είναι ιδιόκτητο», εξηγεί υπάλληλος του ιδρύματος. «Αυτό είναι αστεία δικαιολογία, αφού το εκμισθωμένο κτήριο του Καματερού θα εξακολουθήσει να στεγάζει τις υγειονομικές υπηρεσίες. Ετσι, οι κάτοικοι του δήμου μας θα πηγαίνουν κανονικά στο κτήριο του Καματερού για θέματα υγείας και εν συνεχεία θα μετακινούνται στα Λιόσια για τα υπόλοιπα θέματα, όπως θεώρηση βιβλιαρίων, είσπραξη επιδομάτων, καταβολή εισφορών κ.λπ.». *

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: