Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2011

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ»: «ΟΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το πώς η ενίσχυση του εθελοντισμού αξιοποιείται από τις αστικές δυνάμεις για την κατάργηση της σταθερής και με πλήρη δικαιώματα εργασίας αναδεικνύει καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ στο σωματείο του Δήμου Σαλαμίνας. Η παράταξη καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Σαλαμίνας (με επικεφαλής τον «ανεξάρτητο» δήμαρχο Γιάννη Τσαβαρή, στου οποίου όμως το ψηφοδέλτιο συμμετείχαν δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) που καλεί πρώην συμβασιούχους του δήμου και ανέργους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα δουλεύουν στο δήμο ως «εθελοντές».Το κείμενο της δήλωσης (βλ. ένθετο) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι κάτοικος Σαλαμίνας και μέλος οικολογικών και εξωραϊστικών Συλλόγων με έδρα τη Σαλαμίνα. Προκειμένου να συμβάλω έμπρακτα τόσο ως μέλος των συλλόγων και σωματείων που είμαι μέλος, όσον και ως άτομο στην υλοποίηση των σκοπών των συλλόγων αλλά και του Δήμου Σαλαμίνας, αναλαμβάνω την υποχρέωση να προσφέρω, όταν έχω καιρό, στο δήμο Σαλαμίνας τις εξής υπηρεσίες: Α) ενημέρωση των δημοτών για τις δραστηριότητες του Δήμου, Β) διανομή εντύπων, συνδρομή σε εργασίες καθαριότητας και εξωραϊσμού Δημοσίων και Δημοτικών Χώρων και κτιρίων κλπ. Τις υπηρεσίες τις προσφέρω στο Δήμο εθελοντικά άνευ ουδεμίας αμοιβής. Δεν θα έχω συγκεκριμένο ωράριο και ημέρες προσφοράς. Δεν θα έχω σχέση εξαρτημένης ούτε αμειβόμενης εργασίας. Κατόπιν τούτου δηλώνω ότι ουδεμία απαίτηση ή δικαίωμα έχω ή θα αξιώσω από το Δήμο Σαλαμίνας καθώς και από το σύνολο των νομίμων εκπροσώπων του προσωπικά για καταβολή μισθών, δώρων, επιδομάτων, αδειών, αποζημιώσεων, ασφάλισης κλπ. και για οποιονδήποτε άλλο λόγο ή αιτία ρητά δε παραιτούμαι πάσης τοιαύτης. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι διά των παρεχομένων προσφορών μου δεν δημιουργείται οποιαδήποτε μεταξύ εμού και του Δήμου Σαλαμίνας, ως και αυτών που τον εκπροσωπούν, εργασιακή σχέση, ρητά δε παραιτούμαι από κάθε δικαίωμα λήψης αποδοχών διά την ως άνω εθελοντική παροχή υπηρεσιών μου...»!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι «ηχούν πιο απειλητικά τα τύμπανα του πολέμου που έχουν κηρύξει το μαύρο μπλοκ τρόικας - κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τοπικών δημάρχων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στους εργαζόμενους. Οι υπεύθυνες δηλώσεις που μοιράζει η δημοτική αρχή Σαλαμίνας είναι συνέχεια της εφαρμογής της έκτακτης και μερικής απασχόλησης, από μπλοκ παροχής υπηρεσιών ως τους 4ωρίτες. Χτες με χιλιάδες εργαζόμενους απλήρωτους και σήμερα με την απλήρωτη εργασία μετά από υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου βέβαια!»

Η παράταξη αναφέρει ότι όλα τα αντεργατικά μέτρα και οι ελαστικές μορφές εργασίας φέρουν ατόφια τη σφραγίδα του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην ΠΟΕ ΟΤΑ και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των δημοτικών τους αρχών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ), να απαιτήσουν μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να ενώσουν τη φωνή τους συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ με τις πρωτοπόρες δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, για ενιαία δράση και μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια με στόχο «τον πλούτο που παράγουμε να τον αξιοποιούμε για τις λαϊκές μας ανάγκες».
ΠΡΕΖΑ TV
 3-3-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θέλατε να βγάλετε τον "ΞΕΝΟ" καλά να πάθετε μπακαούκες !!