Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΕ ΡΕΝΤΗ, ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΟ

 Σε Νίκαια, Ρέντη και Κορυδαλλό φαίνεται πως έχουν προωθηθεί τα ακραία επεισόδια, τύπου «Αγίου Παντελεήμονα», με θύματα αλλοδαπούς και θύτες νέους ανθρώπους ηλικίας 15-20 ετών, που επιδίδονται σε ακραίες πράξεις βίας εναντίον εγχρώμων.
    Σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδοςς, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Ένωση Μεταναστών Εργατών, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 60 αλλοδαποί έχουν νοσηλευθεί το τελευταίο τρίμηνο, ύστερα από επιθέσεις, που έχουν δεχθεί και έχουν καταγγείλει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.



    Εκ μέρους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, ο Τσαβέντ Ασλάμ είπε ότι μετά τις οκτώ το βράδυ σε Ρέντη και Νίκαια γίνονται επιθέσεις με ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών, από τους οποίους επίσης αφαιρούνται χρήματα και κινητά τηλέφωνα. «Είμαστε εργάτες. Ήσυχοι άνθρωποι. Αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε. Ενημερώνουμε βουλευτές και δημάρχους, προκειμένου κάτι να γίνει» είπε.

    Οι εκπρόσωποι των μεταναστών παρουσίασαν στοιχεία από περιστατικά επιθέσεων με σιδηρογροθιές και λοστούς σε βάρος των ιδίων, ή ομοεθνών τους, τα οποία κατήγγειλαν ως προερχόμενα από ρατσιστικά στοιχεία. Έκαναν, δε, λόγο και για βανδαλισμούς σε μικροκαταστήματα, που διατηρούν στις περιοχές Νίκαιας, Ρέντη και Κολωνού.

    Ο Ράνα Ιρφάν κατήγγειλε ότι την περασμένη εβδομάδα, ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο του νοσοκομείου Νίκαιας, τον πλησίασαν 5-6 νέα αγόρια και κορίτσια, του πήραν το κινητό, τον ξυλοκόπησαν και τον κτύπησαν τόσο δυνατά στο σβέρκο, που λιποθύμησε και συνήλθε στη μέση του δρόμου στις 2.30 τα ξημερώματα.

    Όπως δηλώνουν οι μετανάστες, τα περιστατικά σε βάρος τους είναι δεκάδες και για τον λόγο αυτό, αύριο εκπρόσωποί τους θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, ενώ προτίθενται να απευθυνθούν και σε άλλους δημάρχους, αλλά και βουλευτές.

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: