Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

ΑΣΘΕΝΕΣ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ… ΈΡΕΥΝΑ ΤΗΣ EUROSTAT ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κατά 22,2% λιγότερο αμείβονται οι Ελληνίδες εργαζόμενες από τους Έλληνες συναδέλφους τους, με το αντίστοιχο ποσοστό στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι κατά μέσο όρο 17,5% για τις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες. Τα στοιχεία της Eurostat για τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή την αυριανή, ευρωπαϊκή ημέρα ισότητας των μισθών.


«Η μείωση της διαφοράς των αμοιβών αντρών και γυναικών προχωρεί με αργό ρυθμό», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2008, ο ρυθμός αυτός κυμαίνεται από 5% στην Ιταλία έως 30% στην Εσθονία, αποδεικνύοντας την έκταση των ανισοτήτων στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα, με ποσοστό 22,2%, κατατάσσεται στην τέταρτη θέση από το τέλος, έπειτα από την Εσθονία, την Τσεχία (26%), την Αυστρία (25,5%) και τη Γερμανία (23%).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η διαφορά στις αμοιβές αντρών και γυναικών εργζομένων έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες συντάξεις για τις γυναίκες. Για το λόγο αυτό, ο κίνδυνος για τις ηλικιωμένες γυναίκες να αντιμετωπίσουν καταστάσεις φτώχειας είναι μεγάλος. Πράγματι, τα στοιχεία της Eurostat, αναφέρουν ότι το 22% των γυναικών ηλικίας 65 ετών και άνω κινδυνεύει από φτώχεια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες είναι 16%.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με την ισότητα των φύλων, το 62% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανισότητα μεταξύ των φύλων σε πολλούς τομείς της κοινωνίας.

thebest.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: