Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ INTRACOM, NOTOS COM

Ερωτήσεις στη Βουλή για τις συνθήκες εργασίας στις εταιρείες Intracom και Notos Com κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ενδείξεις ότι η κυβερνητική πολιτική απασχόλησης κια το Μνημόνιο έχουν οδηγήσει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

Αναφορικά με την Intracom, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκης σημειώνει πως τον περασμένο μήνα η διοίκηση της επιχείρησης απέλυσε το 3% των υπαλλήλων, περίπου 100 άτομα και προχώρησε σε μειώσεις μισθών, μέσω υπογραφής ατομικών συμβάσεων και υπό  την απειλή της απόλυσης.

Στην ερώτησή του αναφέρει ότι η επιχείρηση "προχωρά σε ανοιχτά τρομοκρατικές μεθόδους στέλνοντας εξώδικα, όπου τελεσιγραφικά απειλεί πως όποιος δεν υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού θα απολυθεί".

Για τη Notos Com, ο βουλευτής κάνει λόγο για "απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό κανονισμό εργασίας", ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων σωματική έρευνα των υπαλλήλων, τους απαγορεύει να κρατούν προσωπική τσάντα, να κάθονται ή να μιλούν φωναχτά μεταξύ τους. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν πληρώνει την υπερωριακή απασχόληση, μειώνει αυθαίρετα την ημερήσια απασχόληση κατά 2 ώρες και τους μισθούς κατά 20%.
 
ΠΡΕΖΑ TV
8-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: