Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΕΕΙ Η PIMCO

«Ζώνη πυροπροστασίας» δημιουργεί η Ισπανία με μέτρα περικοπής του ελλείμματος και αναδιάρθρωσης της οικονομίας της προκειμένου να ανακόψει ενδεχόμενη διάδοση της κρίσης χρεών της Πορτογαλίας, δήλωσε ο Andrew Bosomworth, χρηματιστής της Pacific Investment Management Co.

"Το προστατευτικό τείχος κατά της μετάδοσης της μόλυνσης είναι αυτό στο οποίο ελπίζουμε και η συμπεριφορά των αγορών δείχνει να υποστηρίζει" δήλωσε ο Bosomworth συμπληρώνοντας πως "νομίζω ότι τα συστατικά στοιχεία" γι' αυτό "βρίσκονται ήδη διαθέσιμα".

Η Pimco διαχειρίζεται 1,24 τρισ. δολ. περιουσιακών στοιχείων (στοιχεία Δεκεμβρίου) του μεγαλύτερου ομολογιακού fund στον κόσμο περιλαμβανομένου.

Σημειώνεται πως η διαφορά επιτοκίων μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας στα 10ετή ομόλογα μειώθηκαν στις 129 μονάδες βάσης και για δεύτερη μέρα την Παρασκευή πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Φεβρουαρίου ενώ το σπρεντ με τα πορτογαλικά ομόλογα διευρύνθηκαν σε μία ένδειξη ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικότερα την Ισπανία παρά την κατάρρευση της κυβέρνησης στη γειτονική Πορτογαλία.

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης έναντι της ισπανικής οικονομίας παραμένει, ωστόσο, επισφαλής και υπό τον όρο ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στην πράξη, ισχυρίζονται οι αναλυτές.

ΠΡΕΖΑ TV
28-3-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: