Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ VS EUROVISION,ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ακομα και αν ο Κυνοδοντας του Λανθιμου δεν παρει το Οσκαρ καλυτερης ξενης ταινιας ειναι μια επιτυχια. και εδω ειναι το ερωτημα μου: επιτυχια ελληνικη? Οχι βεβαια ειναι επιτυχια ενος νεου Ελληνα δημιουργου. Μπορει να εκπροσωπει τους ελληνες οχι ομως και την ελλαδα σαν κρατος γιατι δεν εκανε τιποτα απολυτως. Αντιθετα πιστη στο μνημονιο και στην τροικα η κυβερνηση της που δυστυχως εκπροσωπει την ελλαδα -αλλα οχι τους ελληνες θελω να πιστευω- κοβει επιδοματα κοινωνικου χαραχτηρα και επιδοτησεις απο πολιτισμο και υγεια.


Και ερχομαι στην eurovision. Εδω συμβαινει το αντιθετο. Γινεται εθνικη υποθεση μεσω ερτ υπο την προστασια μεσημεριανων εκπομπων προχωραμε στην επιλογη του καλλιτεχνη που θα μας εκπροσωπησει στο διαγωνισμο. με τι ομως? Με τραγουδια που καμμια σχεση δεν εχουν με την ελλαδα και τον πολιτισμο της. αυτο θελει απαιτει η παγκοσμιοποιηση κοινωνιες απολιτικες μετοχοι και κοινωνοι ενος απολιτιστικου μελλοντος. Εδω το κρατος μια χαρα προωθει τα τραγουδια και αν εχουν και αγγλικο στιχο τοσο το καλυτερο.

Υποτιθεται βεβαια οτι και η προταση της ταινιας του λανθιμου για οσκαρ και το τραγουδι που θα μας εκπροσωπησει στην eurovision εκπροσωπουν την ελλαδα αλλα απο τη μικρη αναλυση που εκανα ειναι φανερο πως η ελλαδα ως κρατος στηριζει με χρηματα μονο το δευτερο τα χρηματα για τον πολιτισμο διαρκως μειωνονται ενω καθε τι ανωδυνο η προσφιλες προς τον καινουργιο ευρωπαικο πολιτισμο του αχρωμου και απολιτικου ενισχυεται και προβαλλεται καλυτερα. και τι ειρωνια! Η ταινια του λανθιμου μιλαει για μια κλειστη οικογενεια- κοινωνια ενω καποια απο τα τραγουδια που θα διαγωνιστουν κατ επιταγη της ερτ μιλανε για μια κοινωνια χαρουμενη που θα ξεπερασει τα προβληματα της με τη χαρα και το χορο!


Ας γυρισουμε την πλατη μας στο δευτερο και ας παμε να δουμε τον κυνοδοντα αν ξαναπροβληθει απο τους κινηματογραφους και ας επιλεξουμε το καλυτερο θεαμα και ας ποβληματιστουμε επιτελους και λιγο απο το ανουσιο και ευτελες!

Κωνσταντινος Ραβνιωτοπουλος
http://www.hellasgr.net/ravnio_mar.htm

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες όμως πια τραγούδια έχουν σχέση με την ελληνική μουσική, ώστε να ξέρουμε και εμείς οι αδαείς ?

Ανώνυμος είπε...

telika poly megalo to kollima me.... autin tin ellada.

Dimitris Trakis είπε...

2:18 Άκου αυτό μπας και καταλάβεις τι είναι ελληνική μουσική

http://www.youtube.com/watch?v=q7w0nDNP3MA

Ανώνυμος είπε...

Οσοι δεν εχετε δει τον Κυνοδοντα και σκοπευετε να το κανετε,πιειτε δυο τρεις δυνατους εσπρεσσο για να μη κοιμηθειτε,και οπωσδηποτε αντιεμετικο φαρμακο για να μη ξερασετε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε με συχωρνάς αλλά αυτό είναι ρώσικο..κάνα ελληνικό αν γνωρίζεις τι είναι ελληνικό έχεις να μας παίξεις
να γιατί ο κόσμος γύρισε την πλάτη του στις τέχνες από το κυκλάμινο και τον κυνόδοντα καλύτερα πρεζάκιας :)
Δες και ένα ελληνικό μπας και ξεθολώσεις διότι άλλο πολίτικη και άλλο τέχνη και όπως έλεγε και ο επίκουρας στον καλλιτέχνη απαγορεύεται να πολιτεύεται..

http://www.youtube.com/watch?v=F85LUfWKXp8