Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

ΜΕ ΤΙΣ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS ΣΥΝΔΕΕΙ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ...ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.
Την εκτίμηση ότι "οι επιθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολιτικό στόχο", εξέφρασε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνδέοντας τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τα έγγραφα του ιστότοπου Wikileaks που δημοσιεύθηκαν στην "Καθημερινή" και στα οποία φέρεται ο κ. Πάγκαλος να αμφισβητεί τις ικανότητες του Γ. Παπανδρέου.
    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι "ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ο τρελός του χωριού, ούτε κάποιος δημόσιος σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να λέει ό,τι θέλει". Αντίθετα, πρόσθεσε, "είναι ιδιαίτερα οξυδερκής και αυτά που λέει κι αυτά που κάνει, τα κάνει με σχέδιο, έχει στόχο πολιτικό".



    "Ο στόχος του", είπε ο κ. Τσίπρας, "είναι διττός: από τη μία προσπαθεί μ΄ αυτόν τον τρόπο, με την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την τροφοδότηση μιας περίεργης βεντέτας ανάμεσα σ΄ αυτόν και στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή γι αυτόν. Και ποια είναι η πραγματικότητα; Ότι πίσω απ΄ αυτούς που τον αποδοκιμάζουν δεν βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του 5 και 6%. Βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του Ελλήνων πολιτών."

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο κ. Πάγκαλος "πέταξε μια βόμβα". Και πρόσθεσε: "Βγήκε λοιπόν Δευτέρα πρωί ξαφνικά και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Τσίπρας υποκινεί τη δολοφονία μου. Γιατί λοιπόν πέταξε χθες το πρωί αυτή τη βόμβα; Επαναλαμβάνω είναι οξυδερκέστατος πολιτικός, ιδιαίτερα ευφυής. Διότι την προηγούμενη μέρα στην "Καθημερινή" βγήκαν τα στοιχεία της Wikileaks, που είχε αναστατώσει όλο το δυτικό κόσμο. Και βγήκαν στοιχεία που αφορούσαν στην Ελλάδα. Στοιχεία τα οποία αναδείκνυαν ότι ο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2009, έλεγε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας ανεπαρκέστατος ηγέτης, δεν κάνει, κακός ηγέτης έλεγε. Και έλεγε ταυτόχρονα ότι οι γείτονες μπορεί να ονομαστούν με ό,τι ονομασία θέλουν".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον προβληματισμό για στοχοποίηση του πολιτικού κόσμου τονίζοντας ότι "με προβληματίζει κατ΄ αρχήν αυτή η γενίκευση η οποία είναι φασιστική. Η οποία ξεκινάει από το "όλοι μαζί τα φάγαμε", ότι "όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη" ότι "όλο το πολιτικό σύστημα είναι ίδιο". Όμως, ούτε όλο το πολιτικό σύστημα, ούτε όλοι οι πολιτικοί, ούτε όλοι οι δημοσιογράφοι, ούτε όλοι οι πολίτες δεν είναι το ίδιο.

ΠΡΕΖΑ TV
22-3-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τις τελευταιες μερες ο τσιπρας δειχνει μεγαλη βελτιωση...

Ανώνυμος είπε...

einai logw tis radienergeias..

Ανώνυμος είπε...

Τσιπρας-Αλαβανος-Παπαρηγα ειναι στις θεσεις που ειναι για να ελεγχουν το πιο ριζοσπαστικο κομματι της κοινωνιας.Οι "επιθεσεις" αυτες εχουν σαν σκοπο να συσπειρωσουν τον ριζοσπαστικο μη ΚΚΕ κοσμο στον συριζα ωστε να ελεγχονται καλυτερα. Οπως με τους πατεραδες μας ηταν η "κοντρα" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τοσα χρονια τους ψηφιζαν.

Ανώνυμος είπε...

Το λεγαμε εχτες με τη παρεα μου οτι ο χοντροπροδοτης παγκαλος ειπε αυτες τις βλακειες για "δολοφονιες" ετσι ωστε να περασει απαρατηρητη η καινουργια προδοσια του που βγηκε στη φορα. Τριτωσε το κακο (υμια-Οτσαλαν-και τωρα σκοπια). Προσεχε θρασυτατε προδοτη παγκαλε γιατι μετα τα γιαουρτια ηρθαν τα νερατζια και μετα τι? (κατι για πετρες ειπε ο ΓΑΠ και θα ειναι το μονο που θα πεσει μεσα)