Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΑΞΙΑΣ 14,5 ΔΙΣ.!ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΕΣ…2-3 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ!

Ζητούν 14,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά νέων όπλων, χρωστάνε άλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ για παλιότερες παραγγελίες και συνεχίζουν να σκορπάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε λειτουργικά έξοδα 1.300 στρατοπέδων τα περισσότερα εκ των οποίων υπολειτουργούν και δεν καλύπτουν απολύτως καμία επιχειρησιακή ανάγκη.Αυτή ακριβώς η ζοφερή εικόνα αποτυπώνεται στο υπουργείο Αμυνας και η οποία φυσικά και είναι γνωστή στην τρόικα.

Βομβαρδίζουν με αιτήματα για νέα όπλα αξίας 14,5 δισ.!

Την περασμένη Δευτέρα συνεδρίασε το Συμβούλιο Αμυνας και χωρίς να το ανακοινώσει ενέκρινε τη λίστα με τις προτεραιότητες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στη δεκαπενταετία. Το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν βασίζεται σε κάποια ειδική μελέτη που λαμβάνει υπόψη της τα νέα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε υποσχεθεί η παρούσα κυβέρνηση και ήταν επιβεβλημένη λόγω προσαρμογής στα διεθνή - ΝΑΤΟϊκά πρότυπα.

Το κόστος των αμυντικών δαπανών ?αν τελικώς υιοθετηθούν οι προτάσεις του Πενταγώνου? θα ανέλθει στα 20 δισ. για την επόμενη δεκαπενταετία καθότι πρέπει να συνυπολογιστούν: Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις (4 δισ.) από προηγούμενες προμήθειες. Τα εγκριθέντα εξοπλιστικά προγράμματα μέσω διακρατικών συμφωνιών (1,4 δισ.) που παραμένουν ανεξέλεγκτα. Τα διάφορα προγράμματα που προωθούν αυτόνομα τα Επιτελεία, όπως για παράδειγμα τα υπόστεγα της Αεροπορίας για τα οποία απαιτούνται εθνικοί πόροι 1,1 δισ.

Το υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της επόμενης δεκαπενταετίας για εξοπλισμούς θα είναι μειωμένος κατά 70% σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που είχε προγραμματίσει η ΝΔ! Ωστόσο, το συμπέρασμα αυτό κρίνεται αυθαίρετο. Τα στελέχη της τρόικας υπογραμμίζουν ότι το προτεινόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα θα πρέπει να συγκριθεί με το εκείνο που υλοποιήθηκε επί ΝΔ.

Σύμφωνα με την πρόταση του Συμβουλίου Αμυνας για την υλοποίηση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος ανά πενταετία απαιτούνται 6,3 δισ., ενώ την πενταετία 2006-2010 επί ΝΔ δαπανήθηκαν 8,3 δισ. ευρώ. Επομένως η διαφορά είναι -20% και όχι -70% όπως εικονικά εμφανίζει το υπουργείο Αμυνας.

Και ενώ απλόχερα και αβασάνιστα το Συμβούλιο Αμυνας ενέκρινε τη λίστα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στην ίδια συνεδρίαση ήταν ιδιαιτέρως φειδωλό ως προς τη λήψη ριζικών και αποτελεσματικών μέτρων για τη χάραξη της νέα Δομής Δυνάμεων, εξασφαλίζοντας δραστική μείωση δαπανών με ταυτόχρονη αύξηση της ισχύος.

Πληθωρισμός στρατοπέδου
Πληρώνουν χρυσές 1.300 μονάδες

Το Συμβούλιο Αμυνας προχωρώντας στην 7η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων από το 1990 άφησε ανέπαφα τα 1.300 στρατόπεδα που είχαν ξεφυτρώσει σε ολόκληρη τη χώρα μετά τον Εμφύλιο για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού»!

Εν έτει 2011 αποφασίζεται η διατήρηση του Στρατού στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Μακεδονία, μετατρέποντας απλώς το Α' Σώμα της Κοζάνης σε μεραρχία και τις μεραρχίες της Τρίπολης και των Ιωαννίνων σε ταξιαρχίες χωρίς ουσιαστική μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Τα περισσότερα των 1.300 σε στρατιωτική χρήση στρατοπέδων δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία και υπολειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, αλλά με τεράστιο λειτουργικό κόστος, που ετησίως κυμαίνεται από 700 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ευρώ ανά μονάδα! Πέραν βέβαια της επιχειρησιακής και οικονομικής διάστασης για πιο αποτελεσματικές και πιο οικονομικές Ενοπλες Δυνάμεις υπάρχει και μία άλλη σοβαρή διάσταση, η οποία κάθε άλλο παρά περνάει απαρατήρητη από την τρόικα και αφορά την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Βάσει του νέου νόμου «Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών», τα στρατόπεδα που θα κλείσουν και τα οποία βρίσκονται μέσα στον πολεοδομικό ιστό των πόλεων αυτομάτως παραχωρούνται στους δήμους!!

Η τρόικα θεωρεί ότι τα υπό κατάργηση στρατόπεδα δεν πρέπει να παραχωρηθούν στους ΟΤΑ αλλά να πωληθούν...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: