Παρασκευή, Απριλίου 22, 2011

ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ ΟΙ 220 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΦΙΛΚΕΡΑΜ ΤΖΟΝΣΟΝ»

«Μαύρο» Πάσχα θα περάσουν οι 220 εργαζόμενοι στην επιχείρηση κεραμικών πλακιδίων «Φίλκεραμ Τζόνσον» στη Θεσσαλονίκη που είναι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.

Η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου έχει ήδη σταματήσει, η διοίκηση της εταιρείας επιμένει στην απόφασή της να μην επαναλειτουργήσει και το σωματείο των εργαζομένων είναι σε διαπραγματεύσεις μαζί της, με σκοπό να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω από τις νόμιμες αποζημιώσεις για να δεχθούν να υπογράψουν τις ομαδικές απολύσεις τους.

Επειτα από 49 χρόνια λειτουργίας η «Φίλκεραμ Τζόνσον» ετοιμάζεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των επιχειρήσεων που έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για την επόμενη δύσκολη μέρα, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικίας άνω των 50 ετών και όλοι τους οικογενειάρχες. Μετά το Πάσχα θα επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς για να δουν τι θα κάνουν κι αν υπάρχει δυνατότητα ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα, αφού η εξεύρεση εργασίας φαντάζει άπιαστο όνειρο.

Μαύρα αβγά, αντί για κόκκινα, έβαψαν χθες το πρωί οι περίπου 80 εργαζόμενοι στην επιχείρηση πλαστικών «Πετζετάκις», οι οποίοι εδώ και 40 μέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από το εργοστάσιο. «Μαύρη είναι και η ψυχή μας», εξήγησαν, επειδή είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο και, βεβαίως, δεν έχει ούτε δώρο Πάσχα γι' αυτούς.

Σε κατάσταση απόγνωσης και με σοβαρά προβλήματα εξασφάλισης ακόμα και της στοιχειώδους διαβίωσης απηύθυναν έκκληση στην εταιρεία να τους πληρώσει και στην κυβέρνηση να ενδιαφερθεί γι' αυτούς.
Ν. ΡΟΥΜΠΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: