Πέμπτη, Απριλίου 28, 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ 500

Συνελήφθη μετά την προκαταρκτική εξέταση και κρατείται μαζί με αρκετούς άλλους αξιωματούχους ο στρατηγός Γκουλάμ Νταστγκίρ που ήταν ο διευθυντής της φυλακής υψίστης ασφαλείας στην Κανταχάρ, από όπου απέδρασαν την περασμένη εβδομάδα 500 κρατούμενοι μέσω μιας σήραγγας που χρειάστηκαν περίπου πέντε μήνες για να ολοκληρωθεί και διέθετε αεραγωγούς και ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών.


Απελευθερωμένοι Ταλιμπάν Απελευθερωμένοι Ταλιμπάν Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ επιβεβαίωσε ότι κρατούνται ορισμένα μέλη της διεύθυνσης της φυλακής και αρκετοί αστυνομικοί από αστυνομικά τμήματα κοντά στη φυλακή, στα περίχωρα της Κανταχάρ, οι οποίοι, αντί να περιπολούν, κοιμόντουσαν, με συνέπεια οι φυλακισμένοι που δραπέτευσαν να διαφύγουν.

Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση του Αφγανιστάν διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδραση.

Πρόκειται για την δεύτερη απόδραση μέσα σε τρία χρόνια από την ίδια φυλακή, αφού και το 2008 περίπου 1.000 κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και μαχητές ταλιμπάν, είχαν αποδράσει όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό έπεσε πάνω στην πύλη της φυλακής.

Όπως τόνισε εκπρόσωπος του προέδρου Καρζάι, το γεγονός αυτό σχετίζεται με τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της ασφάλειας στη χώρα.

ΠΡΕΖΑ TV
28-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: