Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

ΕΣΗΕΑ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιών, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 του μηνός, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας ΕΣΗΕΑ .
Η απεργία αφορά όλους τους εργαζομένους στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής Τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και θα ξεκινήσει από από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.



Η ΕΣΗΕΑ ζητεί: «Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να σταματήσουν οι απολύσεις».

«Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
1-4-2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνον η ΕΣΗΕΑ... Δες την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το μεσημέρι. Είναι κάτι μεγαλύτερο!


Ανακοίνωση Διασωματειακού

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ μαζί με τις Ομοσπονδίες του κλάδου (Π.Ο.Ε.ΣΥ., Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., Π.Ο.Ε.Π.Τ.Υ.Μ., Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου), απέναντι στις στοχευμένες πολύμορφες προσπάθειες των εργοδοτών –σε συνεργασία με την κυβέρνηση– να αποδομήσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό μας δικαίωμα και απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, που κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και ραδιόφωνα με τη μορφή διωγμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας, αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση και την απόφασή μας για ολομέτωπη μέχρι τέλους σύγκρουση μαζί τους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ
Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ
Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών
Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις
Να μη γίνουν απολύσεις
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ναι είναι πολύ μεγαλύτερο...χαχαχα
Ολοι οι εργαζόμενοι κορόιδα στις κυριακάτικες εφημερίδες ζοριζόμαστε μέχρι την τετάρτη να έχουμε κλείσει το φύλλο ανεξαρτήτως ωραρίου.
Ετσι θα μπορέσουμε με την άνεση μας να απεργήσουμε 4 ημέρες = να μην τις πληρωθούμε και συγχρόνως να εκδοθεί κανονικά το φύλλο ( με μειωμένο εργατικό κόστος κατά το μισό)
Μεγάλη κινητοποίηση...μπράβο.....

Ανώνυμος είπε...

να απεργήσετε και στις κυριακάτικες τεράστιε τότε, μπορείτε και να το κάνετε, αλλιώς να κάτσετε να γλύφετε τον κάθε θεμο και τον κάθε ψυχάρη ώσπου να σας σιχαθεί ο κόσμος. τουλάχιστον κάποιοι διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Ανώνυμος είπε...

''...απέναντι στις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων...''

Α, μάλιστα. Απολυθήκανε οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, γι'αυτό θιχτήκανε κι οργανώνουνε τετραήμερη απεργία τα πουλάκια μου... Και σκασίλα τους αν οι καημένοι οι πληβείοι ζορίζονται και θα μείνουν απλήρωτοι, όπως γράφει ο 1:09, ή αν θα γίνει κανένα μεγάλο νέο στον πλανήτη, αφού εκείνοι έτσι κι αλλιώς ζουν στον δικό τους πλανήτη.

Αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τον δημοσιογραφικό κλάδο: Σε όλες τις δουλειές, οι συνδικαλιστές την πάρτη τους πάνε να βολέψουν.