Τετάρτη, Απριλίου 13, 2011

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΑΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Β. ΊΝΖΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΔΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ Σ. ΜΠΡΑΜΕΡΤΖ

Με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, τον Αυστριακό διπλωμάτη, Βαλεντίν Ίνζκο, συναντήθηκε χθες ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Σερζ Μπράμερτζ, ο οποίος πραγματοποιεί από τη Δευτέρα επίσκεψη στην περιοχή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εξαμηνιαίας έκθεσής του, που θα παρουσιάσει τον προσεχή Ιούνιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αυστριακός διπλωμάτης επαναβεβαίωσε τη συνεχή στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εγκληματιών πολέμου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ίνζκο.
Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η στήριξη θα συνεχιστεί "έως ότου οι εναπομείναντες καταζητούμενοι συλληφθούν και ολοκληρωθεί η εκδίκαση των υποθέσεών του ενώπιον του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία".
Ο κ. Μπράμερτζ συναντήθηκε, επίσης, με το γενικό εισαγγελέα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Μπάρασιν και τα μέλη της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας.
Σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ της Χάγης θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών και άλλων οργανώσεων, που έχουν συγκροτήσει συγγενείς αγνοουμένων ή θυμάτων πολέμου.
Σ.Π.

ΠΡΕΖΑ TV
13-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: