Πέμπτη, Απριλίου 14, 2011

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ…ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Δεκτή έκανε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την προσφυγή των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας που δούλευαν στον ΟΠΑΠ για την μονιμοποίησή τους. Όπως έγινε γνωστό οι 26 δικαστές του Ανώτατου δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της μονιμοποίησης και 19 κατά.
Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τους συμβασιούχους για την περίοδο 1996 - 1998.
Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους  συμβασιούχους που είχαν συγκεντρωθεί  έξω από το δικαστήριο, καθώς θεωρούν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος και για τη δικαίωση των δικών τους αιτημάτων.



Με τις αγωγές τους οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ ζητούσαν να τους αναγνωριστεί ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού παρείχαν συνεχή και αδιάλειπτη υπηρεσία πάνω από 20 χρόνια με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των Αρεοπαγιτών που πλειοψήφισαν οι αγωγές των συμβασιούχων, πρέπει να γίνουν δεκτές διότι προσλήφθηκαν πριν από το 2001 οπότε έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος και συνεπώς δεν ισχύει γι'αυτούς η απαγορευτική συνταγματική διάταξη που εμποδίζει τη μονιμοποίησή τους.
Άρα λοιπόν οι συμβάσεις τους θεωρούνται ως αορίστου χρόνου.

ΠΡΕΖΑ TV
14-4-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά. Αλλά αν δεν γίνονταν οι κινητοποιήσεις και η συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, αμφιβάλλω αν θα ήταν θετική η απόφαση. Δυτσυχώς πρέπει να αγωνιζόμαστε διαρκώς για το λογικό και το αυτονόητο. Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς,μονο η κατακραυγη του κόσμου τους σταματάει.Αλλά και πάλι 19 αρεοπαγιτες ψηφισαν κατα.Και να σκεφτεί κανεις οτι η χουντο-δικαιοσύνη ουτε ζητησε ποτε συγγνωμην απο το λαο για τα εγκληματα της εις βαρος του στη περιοδο της χουντας,εστω...ακομα και ο Κλιντον ζητησε συγγνώμην,οι δουλοι του Παπαδοπουλου ποτε...Αλλα΄και η χουντα,νομιμη ηταν ,κατ΄ αυτούς.Για να δουμε ποτα θα δημοσιοποιηθουν τα ποθεν εσχες τους ,αν τολμανε οι¨"υπεράνω " των παντων...Τους γλειφουνε ολες οι κωλοκυβερνησεις γιατι έχουνε τη αναγκη τους.Αντε ,και χρονια πολλα μεθαυριο 21.4. ,αραγε θα κανουνε ανοιχτη γιορτη για την επετειό τους?

Ανώνυμος είπε...

οι δικαστές και η δικαιοσύνη είναι καλή όταν μας αρέσουν οι αποφάσεις της και κακή όταν δεν μας αρεσουν. Οι δικαστες στη μεγάλη τους πλειοψηφία κρίνουν σύμφωνα με τη συνείδηση τους με βάση τους ισχυοντες νομους