Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΣΥ!

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας εξαιτίας των περικοπών της κυβέρνησης, η οποία ωθεί τους πολίτες στα ιδιωτικά νοσοκομεία και χαρατσώνει άγρια τον κάθε ασθενή. Η κατάσταση αυτή πλέον είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Όπως αποκάλυψε ο θάνατος από Μηνιγγίτιδα του 21χρονου φαντάρου από τη Ρόδο, που για περισσότερο από δέκα μέρες νοσηλευόταν σε στρατιωτικά νοσοκομεία, η ζωή φαντάρων και μονίμων τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στον Ελληνικό Στρατό.


Η στρατιωτική ηγεσία, υποταγμένη στην εκάστοτε πολιτική αρχή, δέσμια των κομματικών μηχανισμών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική ανέλιξη, μένει μόνο στο θεαθήναι ανήμπορη να δώσει λύσεις, αφού δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί και να θέσει θέμα ασφάλειας του έφεδρου και μόνιμου προσωπικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της αντίληψης αποτελεί ο  Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Δ.Ελευσινιώτης που επισκέφτηκε το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και με την ομιλία του προσπάθησε να τονώσει το ηθικό του νοσηλευτικού προσωπικού. Όμως τα λόγια του αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός αφού η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική, λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΝΑ

"Τι πρέπει να ξέρει ο ασθενής που έρχεται στο ΝΝΑ":
-Στον επόμενο υπέρηχο για να σκουπισθεί ο ασθενής από το gel πρέπει να έχει προνοήσει να φέρει χαρτοβάμβακο από το σπίτι του
-Στην επόμενη αιμοληψία πρέπει να έχει φέρει και βαμβάκι από το σπίτι του και όχι  μόνον τσιρότο που απαιτείται σήμερα.
-Στην επόμενη εξέταση  να φέρει σεντόνια από το σπίτι του αφού ήδη απόλαυσε την εμπειρία να ξαπλώσει πάνω στην δερματίνη που ξάπλωσαν οι 30 προηγούμενοι της ημέρας αυτής και οι αντίστοιχοι των τελευταίων 30 ημερών
-Στην επόμενη εξέτασή του ας περάσει από το συνοικιακό  πολυκατάστημα να διαθέσει 1.5 ευρώ για να προσκομίσει γάντια μιας χρήσης για τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
- Αν μπορούσε να κρατάει και ένα καρδιογράφο που να λειτουργεί σωστά θα αισθανόταν σίγουρα ποιό ασφαλής για το αποτέλεσμα που θα έπαιρνε στα χέρια του.
Αναμένεται βεβαίως το ΝΝΑ να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παίγνια μια και από ότι φαίνεται οι προσερχόμενοι για μικροβιολογικές εξετάσεις κάθε πρωί θα μπαίνουν στην κλήρωση προκειμένου να γίνεται επιλογή δια κληρώσεως για το ποιοί θα μπορούν σήμερα να κάνουν εξετάσεις.
Βέβαια ο κ. Α/ΓΕΝ μπορεί να αναφερόταν στην υψηλή ποιότητα με την έννοια ότι είναι ίσως το μόνον Νοσοκομείο τον 21ο αιώνα που παραδίδει «χειροποίητες» γνωματεύσεις εξετάσεων καθ΄ όσον ο γνωματεύων καλείται να γράψει με τα χέρια του την γνωμάτευση πάνω στο χαρτί του καρδιογραφήματος, του υπερήχου κλπ και ο ασθενής να καλείται να ερμηνεύσει την γραφή!
Ο Διευθυντής αισθάνθηκε πετυχημένος αφού ανέφερε στο προϊστάμενο του (κατά 4 χρόνια λιγότερα στο Ναυτικό) ότι η τρύπα του Νοσοκομείου συγκρατείται σε διψήφιο αριθμό (92,4 εκ. Ευρώ)".

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανάγκη ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου, που επιβάλλουν Εργασιακό Μεσαίωνα και Κοινωνικό Κανιβαλισμό, στηρίζουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό τους στον ακραίο κρατικό αυταρχισμό και εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πρωτόγνωρους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς είναι Μονόδρομος για το λαό μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437     diktiospartakos.blogspot.com (η ανακοίνωση βασίζεται σε αναδημοσίευση)
ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: