Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παραβάσεις εντόπισαν συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησαν στην στην πασχαλινή αγορά. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών, καθώς και σε καταστήματα εστίασης.


Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις παραπλάνησης των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος, ενώ παρατηρήθηκαν επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και "ψιλά γράμματα" στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Εν τω μεταξύ οι καταναλωτικές οργανώσεις συστήνουν στους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην αγορά παιχνιδιών, τονίζοντας ότι ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, από ακατάλληλα και επικίνδυνα «φυσικά» και ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Επισημαίνουν δε ότι τα παιχνίδια που αγοράζουν θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως την ειδική σήμανση CE, σήμα πιστοποίησης τήρησης των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη καλούν τους καταναλωτές να μην αγοράζουν παιχνίδια από πλανόδιους πωλητές ή από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ τονίζουν ότι είναι άκρως επικίνδυνη η αγορά παιχνιδιών που δεν απευθύνονται στην ηλικία του παιδιού, με υπαιτιότητα του καταναλωτή.

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: