Τρίτη, Απριλίου 26, 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΙΑ

Ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σόσα, που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα της υπόθεσης συνωμοσίας κατά του προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, η οποία κατέληξε στο θάνατο τριών Ευρωπαίων μισθοφόρων, παραιτήθηκε την Τρίτη 26 Απριλίου καταγγέλλοντας ότι δέχεται ανώνυμες απειλές.

Ο Μαρσέλο Σόσα στην επιστολή παραίτησής του που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι PAT αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Τα δύο τελευταία χρόνια διατυπώθηκαν ανώνυμες απειλές εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Για αυτόν το λόγο άλλωστε μου έδωσαν προσωπική συνοδεία". Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα από τον Απρίλιο του 2009, είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 39 ατόμων. Πριν λίγο καιρό δικαστής είχε απορρίψει τα συμπεράσματα του Σόσα, χαρακτηρίζοντας την έρευνά του "ασαφή" και του ζήτησε να επανεξετάσει τα όσα έγραψε.



Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει οι αρχές, η συνωμοσία χρηματοδοτήθηκε από κύκλους της αντιπολίτευσης και απώτερος στόχος της, πέρα από τη δολοφονία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ήταν να προκληθεί η απόσχιση των ανατολικών περιοχών της χώρας που διαθέτουν κοιτάσματα πλούσια σε φυσικό αέριο.

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: